Haarlem

Vorige week vrijdag zijn we vertrokken vanuit Streefkerk over Lek richting de nieuwe Maas en daarna de eerste vaarweg naar rechts de Hollandse Ijssel op richting Gouda.
De Algerabrug tussen Capelle en Krimpen aan de Ijssel werd vlot gepasseerd. Bij Gouda hebben ze een tweede sluis gebouwd is in juni geopend maar wordt pas deze week in gebruik gesteld. De oude sluis wordt dan de jachtensluis.
Voor de spoorbruggen bij Gouda hebben we een klein uurtje moeten wachten. Precies om 14:27 gaan de bruggen voor ons open. We moeten we een enorm container binnenvaartschip laten voorgaan. We varen er achteraan. De bochten in de vaart kan het containerschip maar nauwelijks nemen. Voordeel voor ons is dat we bij de volgende 3 hefbruggen een snelle passage hebben.
Bij de nieuw aangelegde container terminal voor Alpen aan de Rijn scheiden onze wegen. Wij varen door Alpen en nemen ligplaats in de jachthaven in het Heimans-Wetering kanaal aan de noordzijde van Alpen. Een zeer gezellige jachthaven omringd door een woonwijk aan het water. We boeken voor 2 nachten en we krijgen te horen dat dan de 3e nacht gratis is. Prima toch.
Zaterdag is het snikheet en bezoeken kort de binnenstad van Alpen.
Zondag maken we een fietstocht van ruim 40 km door het groene hart van Nederland. We bezoeken onderweg een bevriend echtpaar van Dora uit haar tijd  toen ze in Zuid Holland woonde.
Maandag gaat het verder naar het noorden. Het is zwaar bewolkt en later op de dag volgt er een paar uur regen.
Om 16:00 uur leggen we met onze (rondvaart, volgens onze trouwe volger Hans) zeilboot aan in de prachtige stad Haarlem.
Hier is geen wifi dus ik schrijf nu het stukje in het  Teylers Museum aan de overkant van onze ligplaats.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Dat is een interessante tocht met een ****rondvaartboot. Ook Nederland is mooi. Afgelopen maandag was hier ook een hele natte dag toen 4500 zeeverkenners met hun vrijwilliggers tijdens de NEWAKA, Nederlands Watersport Kamp, in hun tenten op Hatenboer kropen.Zielig al die natte kinderen met hun korte broekjes en modderige benen tot ruim boven hun knieën.Zaterdag viel de motor opeens stil. Geen diesel in de aanvoerleidingen en in de grof en fijn filter. Ik dacht meteen aan bioslurry die steeds vaker voorkomt sinds dat er steeds meer biomateriaal in de diesel toegevoegd wordt.Dus slangen losmaken, diesel via een plastic afwasbak overhevelen in jerrycans, latten en schotten loshalen en gelukkig kon toen de tank er uit.Er zat slechts een half kopje “snot” in maar dat gaat wel in je aanvoer pijpje zitten en dan valt je motor stil. Alles weer ingebouwd en hij loopt weer als een klokje. Advies wat ik heb gekregen is om er Grotamar 71 van Bardahl in te doen om de aangroei tegen te gaan.Vandaag weer een mooie vakantiedag op de Oolderplas waar we ook gezwommen hebben. Wel om 16:00 uur bij klokgelui van de kerk van Herten de vlag halfstok en een minuut stilte voor de doden van vlucht MH 17. Alle boten lagen stil op de plas. Jullie tocht gaat verder en wij blijven volgen en we hebben er allemaal plezier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *