Hoorn

Ons laatste bericht was uit Haarlem. Inmiddels zijn we in Hoorn.
Vanuit Haarlem ging het via de Spaarne  richting Noordzeekanaal.
Om 9:00 uur vertrokken met de eerste brugopening in Haarlem en een tijdje wachten bij de spoorbruggen in Haarlem , dan langs Spaarndam  en de sluis aldaar. Om ca 11:00 uur waren we hier door heen en ging het richting de brug in de rijksweg A9. Deze opent overdag om 12 en 13 uur. We waren dus ruim op tijd. Hetaanleggen was nog even een klein probleemtje. Een wachtsteiger van 2 bootslengtes en met een aanbod van wel 9 schepen. En er stond ook nog een flink briesje. Er stonden ook nog 2 meerpalen voor de beroepsvaart.
Uiteindelijk lagen er 8 boten aan de palen en de steiger. Eentje bleef maar wat rondvaren.
Na passage ging het via het Noordzeekanaal richting Amsterdam. Wij meerden af in de nieuwe Marina Amsterdam waar ook de natte Hiswa in September wordt gehouden. Een prachtige en luxe marina op het oude NDSM terrein.
Van hieruit ging we met de gemeente veerdienst naar het Centraal station en konden we zo met onze fietsen Amsterdam in.
Hier in Amsterdam 2 dagen ons vermaakt, museumbezoek, terrasje pikken, eten en drinken. Toerist/vakantieganger spelen ten top.
Na 2 dagen gaat het weer verder richting markermeer naar Hoorn.
De zeilen konden er weer op en met een windje 4-5 aan de wind vanaf het paard van Marken waren we er spoedig.
In Hoorn liggen we in de haven van WSV Hoorn, een intieme verenigingshaven met alle voorzieningen.
Hoorn is een mooie stad. Een groot aanbod aan winkels van kleine zelfstandigen in mooie panden.
Vandaag hebben we een fietstocht gemaakt van bijna 50 km. Voor Dora wellicht te veel. Ze voelde zich na afloop een beetje moe, wellicht ook door de warmte. Maar vroeg naar bed, morgen komt er weer een nieuwe dag.

3 reacties

  1. Paul schreef:

    Mooi verhaal van Streefkerk!!! en jaja de zeilen knden er weer op aan de wind hahah! gr Paul

  2. Hans en Carla schreef:

    Waren we niet een keer in Hoorn met een Ynglingwedstrijd en sliepen bij regenachtig weer in een tentje in het Juliana Park. Wat een ellende was dat. Later met de Loper en de Q 29 met de kinderen rondje Markermeer en Ijsselmeer en alle kermissen af anders gingen ze niet mee.P.S. 40-50 km op de fiets: trappen of elektrisch??
    Lacht die motorbootvaarder jullie uit? Laat hem maar want hij kan niet genieten van de rust van een zeiljacht op het Markermeer bij een aan de windse koers.

  3. Pieter en Maria schreef:

    De motorbootvaarders zitten inmiddels in Stege, zo’n 80nm onder Kopenhagen.
    Prachtig weer weinig wind dus de motor had in ieder geval moeten lopen. Deze is wat groter en de diesel hoeven wij niet te betalen:).
    Denemarken is wel mooi, landelijk gemoedelijk en met de 29ft van Hans had hij hier niet opgevallen. allemaal klein. 33ft is al groot. De Mama-cocha past niet in de meeste havens.
    We onthaasten wel hier. De navigatie is zeker niet moeilijk, allemaal eyeballing. Gr. Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *