Medemblik

Vanuit Hoorn zijn we maandagochtend vertrokken richting Enkhuizen. Er stond een stevige wind uit het noord oosten. De voorspellingen voor deze dag waren niet al te best. Krachtige wind en stevige regens. Alleen het Noord oosten van het land zou gespaard blijven. Eenmaal uit Hoorn zgen we inderdaad zeer donkere luchten achter ons en voor ons iets lichter. We zagen richting Amsterdam de hemel bijna donker. Vandaag lees ik dan ook in de kranten dat er rond Amsterdam meer dan 140 mm regen was gevallen. In Alpen a.d. rijn zelfs 181 mm. We hebben dus mooi de regen achter ons gelaten. Bij aankomst in Enkhuizen kregen we toch nog een staartje mee van de regen.
Met de regenjacks aan boodschappen gedaan en later rustig onder ons regenafdak van de namiddag genoten.
Vanmorgen was alles weer droog en scheen zelfs weer een prachtig zonnetje. De temperatuur was ook weer zomers. De wind was nog steeds krachtig maar geen reden om te blijven liggen.
Op naar Medemblik. Tegen de wind in motoren en pas 6 mijl voor Medemblik kon hoog aan de wind gezeild worden.
In Medemblik, vonden we een rustig plaatsje in de Grashaven. In het stadje rondgewandeld en oude herrineringen opgehaald , De venlose Ynglingzeilers kregen hier hun eerste wedstrijdtrainingen op open water, slapen op een oud marineschip en stappen aan de haven. Mooie tijden.

 

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    De Venlose Ynglingzeilers sliepen op de Juliana en meestal wel goed want ze waren bij Brakeboer geweest.Op de wereldkampioenschappen Ynglingzeilen in Travemüde weer goud,zilver en brons voor Nederland.Hopelijk een stimulans voor de Y zeilers uit Roermond.Waren jullie half juli 2010 ook niet in de buurt van Stege? Wij komen wel eens op de open dagen bij Linssen in Maasbracht(niet voor een boot) en daar wordt ons verteld dat veel oude zeilers motorboot gaan varen.Het klopt dus wel een beetje.Deze dagen is het heerlijk op en in het water maar er is bijna geen wind dus wij motoren ook en roeien in een opblaasbootje. Allemaal veel plezier op het water en als het regent gaan we toch mee omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *