Streefkerk

Zoals gemeld gingen we naar een voor Dora (en ook wel voor mij) nostalgische plaats. We hebben afgemeerd in de haven van Streefkerk (aan de Lek).
In dit dorpje in de Alblasserwaard heeft Dora 14 jaar gwoond en gewerkt.
Voor mij is dit ook een mooie herinnering. Hier heb ik Dora voor het eerst ontmoet, nu alweer meer dan 27 jaar geleden. In het dorp kent ze nog een aantal mensen o.a. haar kinderoppas en ook een van haar vaste babysitsters. We hebben ze allebei ontmoet. Ook is Dora nog even bij haar oude woning binnen geweest. Allemaal leuke ontmoetingen en hernieuwde kennismakingen.
Het dorp zelf is niet zoveel veranderd met uitzondering van de lekdijk. Een aantal huizen zijn afgebroeken en de rest staat op een enkele na leeg. Ze zijn begonnen met de dijkversterking en daarom moeten de huizen langs de dijk weg en krijgen de bewoners ergens anders een nieuwe bouwplek aangewezen.
Vanavond hebben we ter gelegenheid van ons bezoek aan Streefkerk, gegeten in de Limonadefabriek. Dit restaurant ligt als drijvend hotel-restaurant in de haven van Streefkerk. We konden zo vanaf onze aanlegplaats via de steiger het restaurant bereiken. Eeen uitstekende keuze en een mooie afsluiting van ons bezoek aan de voor ons beide bijzonder dorp.

image

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Hallo rondvaartboot. Leuk om het plaatsje nu vanaf het water te bezoeken en oude herinneringen op te doen. Toch een behoorlijke haven voor dat dorp. Was er nog voldoende water onder de kiel. Goede vaart en nog lekker genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *