Colijnsplaat

Vanuit Ijsselmonde ging het nu richting Willemstad aan het Hollands Diep. We passeren eerst de Algerabrug in Ablasserdam. Deze brug mag wel een versnelling laten inbouwen. Het gaat tergend langzaam open. Wat anders zijn de spoorbruggen plus verkeersbrug in Dordrecht. Precies volgens het spoorboekje om 11:12 uur gaan ze open. Als een van de weinige bruggen mag deze door de pleziervaart gelijktijdig van beide kanten worden gepasseerd. Over de Dordse Kil gaat het naar het Hollands Diep. In Willemstad gaan we in de stadhaven liggen. Ondertussen beging het te regenen.
We lopen even hier wat rond en vluchten voor de regen in een cafe aan de haven om een kopje koffie te drinken. Het blijft regenen. Morgen zou het beter worden wel met meer wind.
Smorgens om 6:00 uur wordt ik wakker, heftige windstoten, de boot schommelt hevig, lijnen klapperen en de stootwillen liggen te schuren. Even alles nalopen en hier en daar wat vastzetten en dan weer proberen te slapen.  Om 8:00 uur opgestaan, broodjes en krantje halen en klaar maken voor vertrek. Om 9:15 gaan de trossen los.
De Volkeraksluis ligt om het hoekje. Bij uitvaren van de sluis kunnen we net onder de vaste brug door. De antennes buigen ietsjes tegen de onderkant van de brug. Door opwaaien van het water staat het peil in de sluis iets hoger dan normaal.
Tegen de harde wind in gaat het bu richting Krammer. Hier moeten we wel vanwegen onze masthoogte door de beroepsvaart sluis. Hier zit een beweegbare brug over de sluiskolk. Wel moeten we ca 1:50 uur wachten omdat alleen de stuurboordskuis een beweegbare brug heeft en de sluiskolk net voor onze aankomst ging sluiten.
Na schutting ging het met nog hardere tegenwind richting Colijnsplaat. Zeilen is nu geen optie.
We bereiken zonder verdere bijzonderheden onze thuishaven. We zien veel volg op de dijk. Wat bliojkt de Colijnplaatse dagen zijn bezig. Dora gaat nog even kijken en ik beging aan de wasbeurt van onze boot.
De 6 weken zijn voorbijgevlogen, nu 1 weekje naar huis en als het weer het toelaat gaan we nog en tijdje terug naar Zeeland.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Terug in eigen box en dat is goed gepland omdat komende week de zomer een stap terug doet.In Colijnsplaat 17 gr. ZW 4-5 met regen maar in Venlo is het niet veel beter.Ben,heeft jouw modelspoorbaan nog geen beweegbare spoorbrug? Misschien om er één in de wintermaanden te bouwen en een klein Beneteautje erbij.We hebben een fijne boottrip met jullie meegemaakt. Groeten van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *