Muiden

We liggen nu in de haven van de KNRZV in Muiden. Ook wel bekend als de ” koninklijke”.
In Medemblik had ik het over de Yngling zeilers. Ook hier in Muiden was ik als bemanning bij Hans op een NK en lagen we in deze haven. In het clubgebouw mocht je toen alleen nog maar binnen met dasje jasje. Nu is dit inmiddels verdwenen. Alhouwel de Groene Draeck ligt er nog steeds en als  de koniklijke familie komt zeilen zal er wel volgens het protocol ontvangen worden.
Ons laatste bericht was uit Medemblik. We zijn van hieraf helemaal gezeild ! tot in Lelystad. Hier zij  we 2 dagen gast geweest in de Houtribhaven. Een prima stek. Ondertussen nog met onze museumjaarkaart het aviadrome bezocht ca 10 km vanaf onze haven.
Na Lelystad gingen we verder naar Muiden. Gisteren, zaterdag, gefietst vanaf hier naar Maarssen. We hadden gisteravond een 65 jarig verjaardagsfeestje in Zeist, de schoonvader van onze zoon.
In Maarssen blijven slapen en vandaag weer op de fiets naar Muiden.
O ja bij aankomst in Muiden even het Muiderslot bezocht en daarna natuurlijk bij Ome Ko op het terras gezeten en kijken naar de sluispassages. Altijd wel leuk om te zien.
image

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Dat was geloof ik mijn eerst wedstrijd met de Yngling die ik toen bij Fred Imhoff gekocht heb. Bij Ome Ko kan je zien hoe je niet een sluis moet passeren. Die bootjesmensen zijn doodnerveus wanneer ze op hun vingers/landvasten worden bekeken.Onze havenmeester Lucas Lommen was vroeger kapitein op de Groene Draeck daarom salueert hij wel eens wanneer ik aan boord stap.Dat fietstochtje langs de Vecht is ook al weer 40 km maar wel mooi. Vandaag toch mooi weer en ook een stuk van de Blauwe Bessen route gefietst (geen wind). Het was druk op het fietspad. Limburg is een echt vakantieland en bij Clevers konden ze het niet bijhouden met het ijs. Nu plenst het. Groeten van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *