Barcelona

Gisteren vanuit Lyon vertrokken naar Barcelona.

Het was een voorspoedige reis van ca 650 km. Na elke 100 km was het weer een paar graden warmer. Bij aankomst rond 16:00 uur was het circa 18 graden. Ons hotel ligt in of beter gezegd boven een bakkerij. In de Bakkerswinkel is alleen een receptie, alle kamers liggen boven de bakkerij annex winkel/lunchroom of hoe je dit moet noemen.  In de avonduren zijn we gelopen naar de plaza  Catalunya  gelopen en wat gegeten.

Vandaag , vrijdag , wat uitgeslapen en om 10:00 uur begonnen we aan onze dagtrip Barcelona. Na een wandeling van 20 minuten stonden we voor de Sagrada Familia. Het blijft een indrukwekkend bouwwerk. Bij ons vorig bezoek aan Barcelona was de kerk nog gedeeltelijk van boven open en konden we via gangetjes en steigers het gehele  bouwwerk, ook bovenin bezoeken. Nu was de kerk van binnen geheel klaar en voor bezoekers open. Het is een fascinerend gezicht.  Immens groot, Geen hoekje is haaks, overal bijzondere versieringen en prachtige glas in loodramen.                                            Onder de kerk is nog een kerk met de graftombe van de architekt  Gaudi, die in 1926 door een ongeluk met een tram is overleden. Ook het onder de kerk gelegen museum is zeer de moeite waard.

Na het bezoek met de metro richting Ramblas. Je kunt van hieruit op een middag alle interessante wijken bereiken. Ook de haven ligt bijna aan je voeten. Alles zeer de moeite waard. Uiteindelijk weer terug op de Plaza de Catalunya  en gezellig geborreld in Cafe Zurich. Van hieruit de wijk Raval in. Vroeger een mindere buurt maar nu een cultuur en kunstenaars wijk met vele kleine  winkeltjes. Aan de rand van deze wijk wat gegeten en daarna moe maar voldaan terug naar ons Hotel.

1 reactie

  1. Mestrom Roosanne ken Clim schreef:

    De containers staan weer veilig in de tuin.
    Verder alles goed .de brievenbus is weer geledigd.
    Groetjes en veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *