Francheville (Lyon)

Vanmorgen, dinsdag 27-1, zijn we even na 8.00 uur vertrokken voor een autorit volgens meneer TomTom van 787 km naar Lyon.

De auto rit verliep prima. Tot na Maastricht het gebruikelijk oponthoud ivm met de reconstructie van de A2, maar dat wisten we. Verder richting Luik. We rijden precies wat de TomTom ons zegt (we noemen ze altijd “juffie”) en het bevreemdde ons dat ze ons via de kades van de Maas richting Luxemburg wees. Schijnbaar is dit de kortste weg ,maar of dit de snelste was betwijfel ik. Nu via de Ardennen richting Luxemburg.. Hier ligt nog veel sneeuw tegen de hellingen en het was er grauw, mistig en koud. De thermometer in de auto gaf tussen de 0 en 3 graden aan.
Bij het bereiken van de grens van Luxemburg  werd het snel beter, de zon kwam zelfs af en toe erbij. Onze eerste stop was hier ook, tanken en koffiedrinken. We betaalden per liter. euro 1.039, Dit heb ik al jaren niet meer meegemaakt.
Nu verder richting Metz, Nancy richting Dijon. Op 2/3 van de rit weer even gestopt en wat gedronken. De laatste etappe naar Francheville , een dorpje tegen Lyon aan.
Hier hebben we een chambre D’hote   geboekt. Een statig buitenhuis aan de rand van het dorp. De eetgelegenheden hebben in dit dorp op dinsdag hun vrije dag. Dus maar een korte wandeling gemaakt van ca 25 minuten naar de Carrefour, daar wat lekkenijen ingeslagen, flesje wijn erbij en op onze kamer genuttigd.
Morgen gaan we met de bus naar Lyon.

 

3 reacties

  1. Erma schreef:

    De kortste weg op TomTom hoeft ook niet de snelste te zijn:) Kun je eventueel op de instellingen zien. Maar zo “kortste weg” is vaak wel een leuke weg. Weg van de snelweg. Proost.

  2. Hans en Carla schreef:

    Hallo Ben en Dor. We volgen jullie weer. Een paar graden willen we er ook bij hebben. Goede reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *