Alicante

Buenas noches lectores,
We waren weer onderweg, Dinsdagmorgen voor ons doen vroeg opgestaan om op tijd met de tram naar Alicante te gaan. Het station ligt op zo’n twintig minuten lopen van ons verblijf. We hadden gepland om 10:05 met de tram te gaan. Bij aankomst op het station stond er op de borden vertrek om 10:35. He he hebben we ons gehaast moeten we nog wachten. Bij het loket gevraagd of er iets veranderd was. Nee hoor de trein vertrekt gewoon om 10:05 uur  het bord was niet zijn verantwoording !
De reis gaat nu met een elektrische tram, dit rijdt een stuk rustiger.
De laatste paar kilometers wordt het een ondergrondse tram en we komen aan op een enorm groot ondergronds eindstation.
We lopen vanaf het station in een rechte lijn naar de prachtige boulevard, we kennen deze boulevard van een paar jaar geleden toen we bij Pieter en Maria in Torrevieja op hun boot een weekje vertoefden en ook Alicante bezochten.
We bezoeken de oude stad met nauwe, steile straatjes en komen aan bij Museo de arte contemporaneo. Een museum voor een groot deel met werken van Miro.
Alicante
en nu ook van Sempere een andere bekende spaanse kunstenaar.
Na de cultuur gaan we uiteraard ook shoppen. Buiten het oude Centrum liggen de grote winkelstraten met  zowel kleine, mooie zaken als ook de winkelketens en warenhuizen.

Vandaag als vanouds rustig aan gedaan, in de middag de auto gepakt, deze staat keurig in een parkeergarage onder een hotelcomplex.. Als je gratis wilt parkeren moet je minstens een kwartier lopen en dan weet je  niet wat er met je auto gebeurt.
We rijden naar Guadalest. Een dorpje in de bergen van Sierra de Aitana. Het dorpje telt slechts 230 inwoners maar wel meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar. Het is een tegen de rotsen geplakte natuurlijke vesting. Een echte toeristenattractie met een kasteel/fort.
Guadelest
9 musea, met je begrijpt wel de meest uiteenlopende verzamelingen van peper en zout stelletjes tot hekserij en miniaturen. De rest van het dorp zijn souvenirwinkeltjes en horeca ondernemingen.
Wel zie je beneden een prachtig stuwmeer.
Guadelest waterbekken.
Dit stuwmeer zorgt voor de irrigatie maar ook voor de watervoorziening in de zomer van de toeristencentra.
Op de terugweg bezoeken we nog korten de plaatsen Polop en Nucia.
Vanavond gaan we uit eten in Benidorm in de La Taperia de Aurrera. Prima verzorgde keuken met zeer redelijke prijzen.

2 reacties

  1. Juan et Carla schreef:

    Hallo Dolores et Bernardo,
    Balkonnetje met Street View gevonden, aan de overkant free Wifi op het terras en koffie €1,=. Nu is het duidelijk waarom al die pensionados met een AOW’tje in Spanje zitten want het leven is daar een stuk goedkoper.
    Nog maar even blijven genieten want het is hier nu om het vriespunt.Volgens Youtube ziet het eten bij La Taperia er lekker uit. Eet smakelijk.

  2. Erma schreef:

    Zo veel verschilt het dus niet, de trein bij jullie of hier 🙂
    Ze gaan hoe dan ook niet op tijd. Alleen maken we ons hier om druk en jullie niet. Wat hebben jullie het heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *