Altea en Benidorm

Gisteren, donderdag, weer in de buurt gaan rondkijken.
Op het programma staat bezoek  aan Altea en het strand van El Albir.
Altea ligt slechts 8 km van Benidorm maar toch een heel andere wereld. De weg er naar toe is volgens mij een typische  Spaanse rijksweg. Een rommelige weg met aan weerszijden eetzaken afgewisseld met werkplaatsen en/of verkoopmagazijnen.
Altea bestaat eigenlijk uit 2 gedeeltes, het oude dorp op een heuvel, hiervoor loopt het tramlijntje en dan komt er een winkelstraat, evenwijdig hieraan de drukke rijksweg en daarna de boulevard met lage bebouwing. Ze hebben hier geen zandstrand maar eerst een soort lagune omzoomd met grote rotsblokken en een paar kleine kiezelstrandjes.
Je merkt aan alles dat hier veel Nederlanders wonen, veel teksten in de Nederlandse taal en je hoort onze taal.
Ook hebben ze hier een jachthaven. Dus maar weer even een foto maken.
Altea
Even op het havenkantoor geweest en een folder gehaald met prijslijst. Conclusie: we blijven maar liggen op ons stekje in Zeeland.
Altea is wel een rustige plaats met veel kunstgalerieën en nette horeca.

Vandaag weer een dagje Benidorm gedaan. Het is prachtig en warm weer. Je merkt dit aan alles de boulevards zijn erg druk, er liggen mensen op het strand en je ziet zelfs een enkeling het water in gaan. Wij lopen naar een heel hoog flatgebouw. Volgens een of ander boekje kon je boven in de toren komen en van het uitzicht genieten.
We nemen de kortste weg, een steile helling waar we over een zand/steenpaadje lopen.
Eenmaal boven is onze verrassing erg groot. Het gebouw is weliswaar van veraf helemaal klaar maar van dichtbij is het helemaal niet afgebouwd, de bouw ligt al enkele jaren stil. Een trieste aanblik, echt een spookomgeving.
Gouden toren

Op onze namiddagwandeling ontmoeten we een echtpaar uit Sittard. Zij huren al 2 jaar een nieuwbouw appartement in Benidorm en wonen en circa 10 maanden per jaar. We mogen van hun een kijkje nemen in het appartement. Ziet er zeer mooi uit en we noteren onder in de hal een paar telefoon nrs van verhuurders van dit gebouw “Coblanca 41”. Je weet maar nooit.

 

4 reacties

  1. Mia Smeets schreef:

    Nou luitjes zo te lezen missen jullie ons niet en genieten jullie met volle teugen. Een heerlijke relaxte vakantie lijkt me zo.
    Vandaag een leuk schrijven en een foto van het gezinnetje Schell gehad. Heel leuk.

    Bernard en Dora geniet verder en wij gaan verder met bibberen.

    Groetjes van ons beiden.

    Mia.

  2. Hans schreef:

    Water,bootjes en havens blijft trekken maar de prijs moet wel aantrekkelijk blijven en van de kosten van ligplaatsen in de Med weten Pieter en de Verleghjes alles van en dan kost een appartement met alles er op en er aan de helft. Wanneer je van de 30 ste verdieping van Coblanca 41 kijkt kan ja “bijna” Ibiza zien liggen (125 km) of Afrika maar dat bis 2 X zo ver. Er zijn ook appartementen die éénderde per dag kosten. Morgen bij jullie weer sunburn (hier een beetje).. Gr. Hans.

  3. Pieter en Maria schreef:

    Een ligplaats kost aan de CB met een beetje zoeken tussen de 2500 en 3500 per jaar ex belastingen, ook een 1000 pj. Appartementje huren minimaal 700/1000 per maand. En dan ligt de boot er nog ongebruikt bij, dus ook duur. Mijn idee dus bootje in Spanje neerleggen, dan heb je voor veel minder een mooie stek en vele opties zoals veel meer varen in beter weer

  4. Hans schreef:

    We hadden zo een house boat van Comfort Ships uit Wessem in Spain neer kunnen leggen maar helaas zijn die allemaal verbrand.Dan maar weer iets nieuws bedenken maar Ben en Dora gaan wel op zoek naar iets moois met een mooi balkonnetje. Hier (E.a.Z.) trekt de mist van zee op naar het land en de temperatuur zakt naar 0. Gr. Hans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *