Altea en El Albir

image
Foto vanaf het kerkplein in oud Altea.


Even een vergeten bericht van gisteren.
Afgelopen maandag was het alweer mooi weer , ik denk zeker 18 graden.
We hadden al eens op fietsverhuur gegoogld en afgelopen zondag naar het bedrijf Marco polo gewandeld. Het was gesloten maar we wisten nu waar het was.
Maandagmorgen na het ontbij terug naar Marco Polo en hier 2 elektrische fietsen gehuurd. Even weer terug naar huis om wat spullen te halen en via de buitenwijken van Rincon de Loix, waar veel vrijstaande villa’s staan, richting El Albir gefietst.
El Albir is de badplaats van Alpaz del Pi. Nu we met de fietst hier zijn krijg je een beter beeld van de plaats. Het is een luxe badplaats, bijna alleen maar laagbouw en zo op het oog betere horeca en winkelaanbod. Via de boulevard, met fietspad ! gaat het richting Alea. Hier gaan we naar de oude stad en bezoeken op het hoogste punt het kerkgebouw. Hier heb je ook een mooi uitzicht over Altea en El Albir.

Van hieruit fietsen we via de Boulevard van Altea  weer terug naar El Albir. image

Lekker lunchen op een terras aan de boulevard, glaasje wijn, mag, want ik ben op de fiets dus ook nog een tweede.

Daarna weer richting Benidorm, hier kronkelen we dwars door de stad, door vele wijken, en na ruim 40 km fietsen leveren we fietsen tegen 17:00 uur weer in

 

 

1 reactie

  1. Erma schreef:

    Wat hebben jullie het fijn! Alleen die bergen in, dat vond ik ook altijd eng… Durfde haast niet te kijken als ik toevallig aan de “verkeerde” kant zat. Dora, ik denk dat je genoeg inspiratie krijgt om weer heel mooie schilderijen te maken.

    Vanavond bridgen, lang niet gekund door de Carnaval!

    Groet, Erma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *