Callosa d’En Sarria

Vandaag dinsdag 24 februari is het een stralende dag. Op het strand liggen al diverse mensen  in badpak of zelfs minder om het lijf te zonnen. We maken maar een korte boulevard wandeling want we kunnen beter op ons balkon in de zon zitten.
Dora gaat zelfs in badpak. De fotograaf mag echter geen foto maken. (Sterallures??)

Na drie uur komt er het bekende Middellandsezee windje opzetten en komen de wolken.
Een mooie gelegenheid om de watervallen van Algar te bezoeken. Dit is een heel bekende toeristische trekpleister circa 3 km van het stadje Callosa d’en Sarria.
Vanaf dit stadje loopt een smalle weg door de bergen. Je komt uit in een straat met parkeerplaatsen, restaurant en meer van dit soort toeristenlokkers. We zien wat water in de goot langs de weg lopen maar geen waterval. We rijden de steile weg omhoog en zien tot onze verbazing dat deze eindigt in een grindweg verder de berg op. Omkeren dus en weer terug.
De watervallen zijn schijnbaar opgedroogd en rijden maar weer door het toeristenstraatje.
Op internet zien we later de diverse foto’s van de watervallen.
Waterval algra

We besluiten om via Guadelest terug te rijden naar Benidorm.
Een hele mooie, door de bergen en dalen slingerende weg. Echt iets voor de tour de France. Dora vindt het soms maar eng maar de mooie uitzichten compenseren dit gevoel. Na Guadelest wordt de weg wat breder en gaat het weer richting Benidorm.
Even nog een foto van dit moment vanaf ons balkon. Je ziet door de palmbomen nog net de branding. Zo dicht zitten wij bij het strand en de branding die je op de achtergrond steeds hoort.
Benidorm avondstrand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *