Valencia

Valencia ligt 140 km van Benidorm en is goed binnen 1,5 uur te rijden via de tolweg AP7.
Zaterdag om 9:30 uur weggereden en goed 11:00 stonden we geparkeerd in de parkeergarage van “Ciudad de Las Artes Y Ciencias”  Een aaneenschakeling van moderne gebouwen waarin diverse musea zijn gevestigd. Als belangrijkste het  Musee de les Ciences en Palau des les Arts
Valencia Modern 5 Valencia Modern 4 Valencia modern 3  Valencia modern 1

We hebben hier rondgelopen en de gebouwen voor zover mogelijk van binnen bekeken. Als je echt de musea wilt bezoeken ben je wel een dag kwijt. Doen we bij een volgend bezoek.
Deze moderne gebouwen zijn gelegen in de voormalige rivierbedding van de Rio Turia.
Deze rivier stroomde van oudsher dwars door de stad maar na een grote overstroming in 1957 heeft men deze omgelegd en nu is de bedding een groene long in de stad met parken, wandelpaden en het eerder genoemde moderne complex.

Hierna ging het met buslijn 35 naar de binnenstad. We stappen uit in het zicht van het station noord. Een zeer imposant gebouw. Het lijkt wel een imposant kasteel.
Verder gaat het naar de bezienswaardigheden  van de “Ciutat Vella”.
We lopen over het plein Ayuntamento, gaan de centrale markt, een van de grootste overdekte markthallen van Europa, lopen voorbij de Zijdebeurs  en bezoeken de kathedraal op de Plaza de La Reina.
Valencia Kathedraal
We lopen verder naar het Plaza Redonda, langs het keramiek museum, gelukkig voor ons was dit gesloten, de buitenkant leek al op ouderwets porcelein, en andere bezienswaardigheden in het oude centrum.
We nemen de metro op de “Colon”  richting haven. Onderweg moet je overstappen op een tramlijn die uitkomt bij de Marina. We zien de haven in de verte liggen maar kiezen ervoor om langs de boulevard te lopen. Een rij restaurants en een enorm in Romeinse stijl gebouwd hotel. Het strand heet hier dan ook Playa de las Arenas.
Achter de boulevard ligt een ietwat vervallen (vissers ?) wijk.
Met de tram gaat het nu weer verder dwars door de universiteitswijk, we stappen onderweg weer ergens op de metro richting ons beginpunt. Vanaf het metrostation is het nog zeker 1 km lopen naar de auto. Dit is niet erg we zien nu weer een ander gedeelte van de stad. en naderen weer  de moderne wijk. Hier wordt nog gepauzeerd in een groot winkelcentrum.
Valencia winkelcentrum
Het begint al te schemeren. Dus gaat het huiswaarts. Voor het donker wil ik toch wel de stad uit zijn.
Valencia is een mooie, imposante stad, zeer de moeite waard en een volgend bezoek zeker waard.
De laatste 100 km rijden we in het donker over een bochtige en onverlichte autoweg.
Morgen (zondag) rustdag.

 

En ook vandaag, maandag blijven we in de buurt.

Het was vanochtend prachtig, zonnig, warm weer. De boulevard vol mensen en overal muziek en levendigheid. Ook het ‘maandagochtendkoor’ was weer present.  meer dan 100 enthousiast , uit volle borst , zingende mensen.

We zitten lekker in het zonnetje, lezen wat, koffie op een terrasje en wat boodschappen doen.
Vanavond gaan we bridgen een speciale “Sint Valentijns Bridgedrive” We laten ons verrassen.
Onderstaand nog een foto van ons appartementsgebouw.
Appartement 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *