Via Beaune naar huis

Het zit er weer bijna op.
Rond tienen weer op pad. De laatste 650 km naar huis. Het weer is een voortzetting van gisteren namiddag, droog en en mooi zonnetje. Nog even tanken, maar zoals een Hollander betaamt, genoeg om naar Luxemburg te kunnen rijden.
De hele weg is nu autoweg en dat schiet goed op. Na de gebruikelijke stops zijn we rond half drie in Luxemburg om goedkoop te tanken. Het benzinestation heeft meer dan 15 pompen en dat alleen voor personenauto’s !
Na het tanken willen we in België ergens koffiedrinken. Maar tussen Arlon en Luik liggen aan de autoweg geen tankstations met rustplaatsen. Ik denk opeens aan vroeger toen we met de auto terugkwamen van de campings aan de Spaanse Costa’s. We stopten altijd in Bastogne om hier frites te eten in een oude treinwagon.
En jawel hoor, hij is er nog steeds al hebben ze 40 jaar later er wel een restaurant achter gebouwd en een dak boven de wagon.
Bastogne

Omdat we slechts koffie willen drinken gaan we op de markt in de nabijheid van de achtergelaten Amerikaanse tank, maar even wat drinken.
Verder maar weer snel op pad het is er winderig en koud en de regen begint net te vallen. Als we Luik naderen wordt de regen steeds heviger en het hagelt zelfs flink. Ook nog wat files op de rondweg maar dan gaat het weer snel richting Maastricht. Hier weer even wat oponthoud ivm de bekende wegwerkzaamheden en dan zijn we precies om 18:00 thuis.

Beste lezers dit is weer ons reisverslag van onze trip naar Spanje.
Het bootje wacht alweer, eind maart gaan we hem maar eens uit de winterslaap halen.
We houden jullie later wel weer op de hoogte.

Hartelijk bedankt voor alle reacties  en  e-mails. Tot gauw ziens.

Dora en Bernard

1 reactie

  1. Hans schreef:

    Meer dan 40 jaar geleden!! Bernard kwam nooit in de zon maar de eerste keer in Spanje hebben we vanwege de zonnebrand Bernard helemaal met roomboter ingesmeerd en zat hij zielig enkele dagen in het tentje. Als de dag van gisteren weet ik nog dat we bij een flinke wind bij Blanes op zee met jouw Stern zeilden en behoorlijk wat zeewater over ons heen kregen maar wel doorgaan.Ook dat tochtje met Chris op die Catamaran/Chocomelboot vergeten we niet. Maar we zeilen nu allemaal nog steeds en met veel plezier. Welkom thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *