Middelburg

Even weer een paar dagen op het water. De weersvoorspellingen zijn goed voor dit weekeinde. Woensdagna het avondeten vertrekken we weer richting zeeland. Donderdag belooft een mooie dag te worden en op vrijdag worden tropische temperaturen voorspeld.
Donderdag morgen vertrekken we redelijk op tijd om de zeelandbrug opening van 11:40 te halen. Na passage van de brug kunnen de zeilen omhoog richting de Katseveer sluis, dit is de sluis tuusen de Oosterschelde en het Veerse meer. Helaas de zeilen staan net of de wind laat het afweten. De motor moet bij om nog wat snelheid te halen. Na de sluispassage neemt de wind weer toe en we zeilen rustig tot bijna aan Veere.
Hier gaan we door de sluis via het kanaal door Walcheren naar Middelburg. We boeken voor 3 nachten een plaatsje pal naast het winkelschip van een watersportzaak en recht tegenover roeivereniging de Honte. Dus beweging genoeg. De roeiers en  vlakbij ons de klanten die komen tanken bij het winkelschip.
Vrijdagmorgen is het al snel warm. We hebben een fietstocht uitgestippeld van ca 42 km. Als we in zoutlande zijn is het al behoorlijk warm en we besluiten de route af te korten en gaan via een omweg terug naar Middelburg. Toch nog ca 35 km gefietst. Het is veel te warm om nog wat te ondernemen. We wachten aan boord het voorspelde onweer af. Tegen half vijf barst het los. Minder hevig dan voorspeld maar de regen blijft toch nog tot na zevenen aanhouden.
Zaterdag is het de dag van de watersport in de haven van Middelburg. Veel activiteiten, oude zeilboten, 2 oude sleepboten, reddingsdemonstraties, roeien en zeilen.
In het centrum is de “zangkoren dag” Op tal van plaatsen wordt gezongen, ook in de haven.

image

1 reactie

  1. Hans schreef:

    Hallo vaarders. Ja dat waren weer mooie dagen watersportdagen.Donderdag de plas lekker rond gezeild maar na het aftuigen startte de motor niet dus een sleepje naar binnen. Alles doorgemeten, het voltage was voldoende maar de bendix kwam er niet uit ook niet bij het doorverbinden op het relais.Na veel overleg de startmotor uitgebouwd en naar Tilmans in Blerick gebracht.Vrijdagochtend telefoon; op het anker zitten twee brandplekjes en het is voordeliger om een nieuwe startmotor te kopen.Zaterdagochtend nieuwe startmotor ingebouwd en bij starten 1 droge tik en er gebeurde weer niets. Accu’s doorverbonden en toen startte hij wel.Zondag accu’s uitgebouwd en naar Hermes voor accutest doormeting.Lichtaccu 100% maar de startaccu was voor de accuconditie nog maar 9%. Probleem opgelost door een nieuwe accu in te bouwen en motor start weer perfect. Heb dit al eens 5 jaar geleden in Strijen Sas gehad, voldoende volt maar geen accuconditie.Het waren warme knutseldagen, dus de volgende keer eerst de accusconditietest. Nog vele fijne vaardagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *