Lelystad

We liggen inmiddels een week in de Houtribhaven in Lelystad.
Vorige week donderdag [23-07] zijn we vanuit Stavoren naar Lelystad gezeild. Een afstand van ruim 20 mijl.
De houtribhaven is een verenigingshaven met een gastvrije sfeer. We liggen hier altijd in de passantenkom pal voor het clubgebouw met toilet en doucheruimtes, havenkantoor en restaurant. Als je naar Lelystad centrum wilt moet je wel een fiets hebben om de toch wel 6 km te overbruggen.
Op vrijdagmorgen worden de tassen gepakt en de boot wordt stormvast gemaakt.
Zaterdag wordt er storm verwacht, hier rond het IJsselmeer bestaat de kans op windkracht 8-9.
De 2 zware weekendtassen, gevuld met kleding voor een paar dagen ]en de  was ], worden op de fietsen goed vastgebonden. We gaan namelijk een paar dagen klussen in Soest bij Simone en Niels. Op het station worden de tassen weer losgemaakt en de fiets geplaatst in een volledig geautomatiseerde fietsenstalling. Alleen met je pinpas kom je binnen en maar afwachten hoe het gaat bij terugkomst.
Na een treinreis met 2 overstappen komen we aan op station Soestdijk. Van hieruit is het nog 10 minuten lopen met de 2 zware tassen naar Simone en Niels.
Vanaf vrijdagnamiddag wordt er volop geklust, afgewisseld met materialen halen in Amersfoort. Gelukkig vind ik voor de vergeten of nog benodigde kleinmaterialen een doe het zelf zaak in Soest. Het is ongeveer 2 km fietsen.
We klussen (en wassen) tot aan het avondeten op dinsdag.
Simone en Niels brengen ons met de auto terug naar Lelystad. Op het station van Lelystad worden Simone en ik afgezet om de fietsen op te halen. Weer met de pinpas naar binnen en dan binnen de fietsenstalling met pinpas betalen waarna het hek weer opengaat.
Niels en Dora rijden nu met de bagage naar de haven en wij op de fiets , in het begin even een flinke bui, ook naar de haven. Ze mogen  in Lelystad wel een betere bewegwijzering maken. De aanwijzingbordjes houden plotseling op en je moet maar richting  televisietoren fietsen om je te orienteren.
De boot ligt er nog prima bij ondanks de hevige storm op zaterdag.
Woensdag  is rustdag, in de middag nog even naar het outletcenter Bataviastad gegaan en ik haal nog even wat boodschappen in een wijk van Lelystad. Dora komt later met alleen wat indrukken terug op de boot.
Vandaag gaan we verder teminste als de wind wat afneemt, naar Volendam of Hoorn.

2 reacties

  1. Rob Osewoudt schreef:

    Hoi Dora en Bernard
    Leuk te lezen dat jullie op het IJsselmeer zijn.
    Gelukkig heeft de boot de storm van zaterdag goed doorstaan.
    Wij liggen nu in Volendam Marina en gaan morgen naar Muiden.
    Zaterdag vier ik daar mijn verjaardag in komen Sabine Saar Pim en later wellicht BJ ook.
    Als het in jullie richting is is het wellicht leuk jullie daar ook te zien.

  2. Hans schreef:

    Gelukkig zaten jullie met het slechte weer onder de echte pannen.Heel wat afgereisd met tassen,fiets,trein en auto.Gelukkig wordt het de komende dagen mooier weer voor de bootreis met vandaag 3 Bft en zon op het IJsselmeer.Behouden vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *