Stavoren deel 2

Waar waren we gebleven. Den Helder !
Nu we vast liggen hebben Pieter en Maria tijd om hun spullen te gaan inpakken. We lunchen hierna en gaan van boord om ze naar de bus te brengen. Het is een flink eind lopen, langs de ferry-haven en daarna nog een paar honderd meter tot de bushalte.
We nemen afscheid, het was een fijne en gezellige week die omgevlogen is. Tot een volgend bezoek.
Wij lopen weer terug naar de boot. ’s Middags bezoeken we het centrum van Den Helder, doen wat boodschappen en via het Marinemuseum-terrein gaat het weer naar de haven.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag morgen vertrekken we 2 uur voor hoog water Den Helder naar Den Oever aan de Afsluitdijk. Een lekker windje en stroom mee brengt ons spoedig naar de brug en sluis in Den Oever. Na passage gaat het richting Medemblik. Alles is bezeild. In Medemblik boeken we 2 overnachtingen. Morgen, zondag willen we met openbaar vervoer naar Soest.
Zondag om iets over twaalven gaat de bus en de bushalte is ca 15 minuten lopen. Laat het nu net rond deze tijd behoorlijk regenen. De rest van de bus en treinreis loopt perfect via plan en om half drie zijn we bij Simone en Niels.  Een uurtje later komen Sabine en Bert Jan met Saar en Pim ook op bezoek.
Na een gezellige middag brengen Simone en Niels ons  naar het station in Hilversum. Om klokslag tien uur stappen we weer uit de bus in Medemblik.

Maandag morgen steken we over naar Hindeloopen. Prachtig weer met een lekker windje. Aan het begin van de middag liggen we vast. De fietsen worden uitgepakt  en we maken nog een rondje van 40 km. ’s Avonds trakteren we ons op uit eten in restaurant  de Hinde in Hindeloopen.

De volgende morgen nog even Hindeloopen verkennen en herinneringen opdoen van zo’n 20 jaar geleden, toen we hier met onze kinderen waren. Om 12;00 uur verlaten we de haven. We gaan naar Stavoren slechts  6 mijl verderop. Het waait behoorlijk en de wind staat pal op de kop, dus met de ijzeren zeilen naar Stavoren.
Een goed uurtje later liggen we op een prima stek in de Marina Stavoren buitenhaven.
We ontdekken Stavoren opnieuw, er is veel ten voordele veranderd. Er heerst een gezellige drukte en in de vaarten aan de oostkant van het dorp liggen de jachten, motorboten en ander drijvend materieel in lange rijen aan de wal.
Vandaag, woensdag maken we een behoorlijke fietstocht door zuid west Friesland/Gaasterland. Een mooie tocht  door het vlakke land en dan weer  bossen met slingerende fietspaden. Ook vaak langs het water zoals de Morra waarop Bert Jan en Sabine jaren  zeilles hebben gegeven.
Na 50 km zijn we weer in Stavoren. Hier doen we boodschappen voor vandaag en morgen.
Morgen gaat het weer verder naar Lelystad .

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Hallo B+D,
    Het was een tijdje stil op de blog. Niet gewend van Ben. Dachten dat jullie misschien gezonken waren. Dat was mooi zeilweer en dat hebben wij ook op de plas gedaan. Vandaag zitten wij in Burgh-Haamstede **** hotel, morgen zaterdag, wordt er storm en veel regen verwacht maar dan gaat het weer richting huis.Dus morgen een extra landvastje en fender bijzetten.
    Groeten van Hans en Carla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *