Utrecht Le Grand Depart

We logeren momenteel een paar dagen in Soest. We zijn druk bezig met klussen en verhuizen. Simone en Niels gaan in Soest wonen en we maken deze week hun woning “woonklaar” . Onder deze tropische temepraturen valt het niet allemaal mee maar met genoeg gekoeld vocht gaat het prima. Vandaag zaterdag is rustdag en gaan we met de trein naar Utrecht om het begin van de tour de France mee te maken. De tour sprrekt mij als zomervermaak al vele jaren aan en de kans om het nu eens in levende lijve mee te maken, laat ik mij niet ontnemen.
Op het beursplein is de finish locatie.
image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een verzamling van kraampjes, verkoopstands en uiteraard drank en eetzaakjes. Duizenden mensen bevolken het finish gedeelte. De reklame karavaan komt ook nog voorbij en dan zien we op grote beeldscheremen dat de eerste renner van start gaat.
Zo’n 15 minutebn later komt hij binnen. We zien nog een paar renners finishen en gaan dan op weg naar Pieter en Maria. We nemen de tram en ontmoeten hen in de hal van hun appartement gebouw.
We lopen nu een paar km langs het parcours weer richting centrum. Langs het parcours is het een gezellige drukte iedereen is vrolijk,  ze schreeuwen en klappen als er weer een nederlandse renner voorbijkomt. Onderweg zijn we verplicht een paar drankjes op een terras te nemen omdat we nergens kunnen oversteken.  Iets na 17:00 uur komen de laatste renners voorbij en kunnen we de stad weer in. Overvolle terrassen en feestende mensen live muziek en vooral een goede sfeer.
We eten en drinken wat in de buurt van de Dom.
image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moe maar zeer voldaan wandelen we weer richting station. Hier scheiden onze wegen. Zij met de tram naar huis en wij met de trein terug naar Soest.
Een mooi beging van de tour de rest maar volgen op Tv zekert morgen als ze finishen op Neelje Jans aan de Oosterschelde in de buurt van onze thuishaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *