Amsterdam

We liggen momenteel in de Sixhaven in Amsterdam, recht tegenover het centraal station in A’dam Noord.
We zijn dinsdag, gelijktijdig met de laatste bui (het was ongeveer 13:00 uur ) vertrokken uit Volendam. De wind was gunstig, we konden zo naar het paard van Marken zeilen en daarna ging het aan de wind richting Flevoland. We maakten nog een paar slagen en kwamen in de buurt van het eiland Pampus. De wind werd  4-5  en tijd om de zeilen neer te laten en op de motor naar Muiden te varen.
We meerden af bij de KNRZV in Muiden. Een nette haven, waarschijnlijk vanwege de ligplaats van de Groene Draeck en meer van dit soort schepen.
Boodschappen gedaan in het grote winkelcentrum Maxis Muiden (Ca 4 km fietsen).
Na het eten nog even te voet Muiden verkend, het valt ons op dat Muiden zijn straten slecht onderhoudt, veel onkruid op straat en tegen de gevels van de huizen. Jammer het plaatsje zou er veel aantrekkelijker uitzien als er wat meer aan onderhoud van straten maar ook huizen werd gedaan.
De volgende dag gaan we richting Amsterdam. Het schutten in de oranjesluis verloopt langzaam, wij liggen als 2e in de sluis maar na ons liggen sommige schepen dwars in de sluis, een sleep heeft heel veel moeite om aan te leggen en heeft lijnen  aan boord van maximaal 2 meter. Met behulp van geleende lijnen en sluispersoneel komt uiteindelijk alles goed.
We meren af in de Sixhaven. We fietsen wat door Amsterdam en na het eten nog een korte wandeling naar het Eye gebouw en omgeving.
Vandaag  luieren we tot 14:00 uur en  gaan naar het Stedelijk Museum. Er is een overzicht tentoonstelling van Matisse, zeer de moeite waard.
image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit onderste schilderij is niet van Matisse maar bedoeld voor Simone. Is dit wat jij bedoelde?
Morgen gaan we verder, we varen naar IJmuiden en dan overzee naar Scheveningen dit ivm met de stremming in Alphen aan de Rijn.

 

 

 

1 reactie

  1. hans schreef:

    Onderste foto is een proefmonster van blauwe latex verf op de gestukadoorde muren. Gaat Simone de muren deze kleur geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *