Hellevoetsluis

Vannacht in Scheveningen werden we kort voor 12:00 uur nog even gestoord door een zeiljachtje van ca 9 mtr. Hij wou langszij komen, ze konden nergens een plaatsje vinden en kwamen volgens hun zeggen (2 oudere mannen)  rechtstreeks uit Spanje ze waren 5 dagen onderweg geweest ??!!. Heb ze toch maar verwezen naar de meldsteiger , ook omdat ze morgen wilden uitrusten en onze rij redelijk op tijd wilde vertrekken.
Vanmorgen verse broodjes gehaald en ontbeten. Het tweede schip zou graag om 11:00 uur willen vertrekken. OK we zullen er zijn. Nog snel even naar Vrolijk watersportwinkel.
Op vertoon van een klantenkaart (lag bij de havenmeester) kon je wat korting krijgen en 2 gratis Hiswa entreebewijzen.
Om 11:00 lagen we startklaar. Was nog vanwege de stroming iets te vroeg, maar gezien de afstand die we voor ogen hadden was dit prima. De wind was N 4 en voor ons uitstekend. (Onze trouwe volger, Hans,  had dit inmiddels ook geconstateerd)
Heerlijk gezeild, alleen bij het passeren van de monding van de nieuwe waterweg bij Hoek van Holland moest even de motor volgas bij om een zeeschip nog voorlangs te kunnen kruisen. Als de horizon maar groter wordt kan er niks gebeuren.
Tot bijna aan het einde van het Slijkgat konden we zeilen.
De sluis en brug bij Stellendam stond nog open en we konden zo invaren. Na de schutting ging het in een rechte lijn naar Hellvoetsluis.
We liggen prima afgemeerd in de grote haven bij Marina Cape Helius.
Morgen blijven we ook hier en daarna gaat het richting thuishaven.
Het lijk wel weer een Middellandse zee haven. Zie foto.

image

3 reacties

  1. Hans schreef:

    Zondag 11:30 uur. Geniet maar lekker van die Middellandse zee haven zolang het nog kan. Jullie hebben volgens Actueel weer 25° en bijna geen wind maar een heerlijke zon maar de barometer is aan het dalen. Vanuit België komt bewolking opzetten. Hier kan je het allemaal op volgen. http://www.meteobelgie.be/waarnemingen/reele-tijd/webcam.html.
    Voorlopig Frankrijk (zonder Fransen) in Nederland.

  2. Gert schreef:

    Leuke verslagen van jullie reis.
    Goede thuisvaart!
    Wij vertrekken morgen naar Kiel-Oslo en zijn de 31e weer terug. Tot dan.
    Anneke & Gert

  3. Hans schreef:

    Het was weer Frankrijk voor 1 dag. Volgens de webcam van Hellevoetsluis en Zeegat zitten jullie net als wij weer onder een dik wolkendek. Misschien eind van de dag een borrel in de kuip bij een klein zonnetje. Gr.Hans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *