Scheveningen

We liggen momenteel in een mudvolle haven van Scheveningen. Vanochtend uit Amsterdam vertrokken. Eerst een motor tochtje van ruim 2 uur tot aan de sluis in IJmuiden. Daar moesten we bijna 1 uur wachten ivm de grote drukte van de andere kant. Er werden in 2 sluizen jachten geschut. Dit alles vanwege het ongeluk in Alpen ad Rijn. De zeiljachten moeten nu we over de Noordzee varen willen ze niet een hele tijd, mischien wel een paar weken, wachten in een van de havens in de buurt van Alphen ad Rijn. Vandaar nu ook de drukte in Scheveningen van jachten van zuid naar noord of omgekeerd.

De wind was helaas minder dan aangekondigd, we hebben niet meer dan 3 uit west gehad. De laatste 10 mijl dan ook maar gemotord. Klokslag 18:00 uur waren we in de haven. We liggen nu als vierde. Hopelijk gaat nr 1 niet om 5 uur of zo weg. De overige 3 (wij ook dus) moeten naar het zuiden en dan is een afvaartb ivm tij mee het beste na 14:00 uur. We zien wel.

1 reactie

  1. hans schreef:

    Actuele wind vandaag 08-08 om 11:00 uur 4 Bft uit het noorden. Moet een lekker zeiltochtje worden met een bakstagwindje. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *