Volendam

We zijn nog een dagje in Lelystad blijven liggen. Er stond nog redelijk veel wind en ook nog uit de verkeerde hoek.
Vrijdag ging het nu naar Hoorn. Aanvankelijk een lekker briesje maar al spoedig werd het snel minder.
We meerden af in de verenigingshaven in Hoorn. Een goede en gezellige haven en met de fiets ben je snel midden in Hoorn.
In de late middag ging het waaien uit het zuidoosten en we merkten dat de boot meer ging bewegen. Wat blijkt bij zuidelijke winden lopen de golven tegen de muur die tussen onze haven en de stadshaven in ligt. De golven komen dan weer terug en zorgen voor de deining in onze haven. Het ging zo de hele nacht door, weer eens wat anders.
Zaterdag is er markt in Hoorn, Eerst werd deze bezocht en door Dora werden verder de winkels bezocht, ’s middag maakten we aan de hand van een plattegrondje een stadswandeling. Je komt dan op veel andere plekken en je leert dan Hoorn  nog meer waarderen.

image

De volgende dag (zondag) ging het naar Volendam. Nu niet naar de haven voor de bekende dijk maar in de redelijke nieuwe Volendam Marina. Inderdaad een echte Marina, mooi aangelegd met een centrale wandelpier in het midden van de haven. Hierop staat het havenmeestergebouw met sanitair. Tevens mogelijkheden om te zitten en verder uitgebreide kinderspeel mogelijkheden zelfs een kinderbad.
Aan het eind van de haven liggen vakantiehuizen met daarnaast een heel blok met winkels, restaurants en zelfs hotel. Een echt vakantiepark met haven.
Vandaag maken we een fietstocht. Via de bekende dijk in Volendam gaat het richting Edam, Purmerend, Monnickendam (waar we lunchen) naar het voormalig eiland Marken. Hier pakken we de veerboot weer naar Volendam.
Een heel mooie fietstocht door oude plaatsjes en polders. Alleen mocht het iets minder warm zijn, dit is toch wel vermoeiend fietsen.

 

1 reactie

  1. Simone schreef:

    Ik zat nog eens wat uitzoekwerk te doen over die brug in Alphen. Blijkbaar was er al een stremming to 5 augustus aangekondigd, die nu, uiteraard, is uitgebreid “tot nader order”. Over de omvaarroute lees ik dat de provincie Zuid-Holland aangeeft dat er voor boten met een hoogte meer dan 12 meter maar 1 optie is: namelijk de Noordzee!
    Wellicht dat ze de puinhoop opruimen in een tempo dat aansluit bij jullie tempo, anders verzinnen jullie vast wel een creatieve andere oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *