Beaune

Vanochtend om 9:00 uur vertrokken richting het zuiden. Na een goed uur rijden passeerden we al de Belgische  grens, de bouw aan de A2 tunnel was deze keer geen oponthoud.
Via Luik, de tomtom geeft de route aan langs het centrum en de Maas deze is schijnbaar toch de kortste en de snelste, rijden we naar Luxemburg. Hier wordt door ons en door zeer vele anderen getankt. De prijs per liter is hier euro 1,036  Hier wordt ook onze eerste pauze genomen.
We vervolgen  onze weg, we stoppen nog een keer en bereiken nog voor 16:30 uur ons hotel in Beaune.
Na een halfuurtje zijn we weer fit om naar Beaune centrum te rijden. Een oude stad met ontzettend  veel wijnzaken. Beaune is dan ook, lezen we later, het centrum van de Bourgognewijnen.

image
Ook is het Hotel-Dieu zeer bekend, een oud ziekenhuis , uit de vijftiende  eeuw,  voor armen en gehandicapten . Les Hospices,  zoals ze dat hier noemen Op de terugweg even naar een winkelcentrum en tanken en terug naar het hotel.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Dan hebben jullie er weer 650 km opzitten en dat voor een prijs die tov Hinsbeck waar ik gisteren tankte, nog € 0,20 goedkoper is. Met 152 foto’s op G.E. mooi dakdekkerswerk van het sprookjes hotel in het centrum te zien. Lekker slapen en morgen weer gezond op voor een goede reis verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *