Gerona, Spanje, zaterdag 30-1-2016

We zijn net terug op onze hotelkamer.
Eerst maar even de website bijwerken en daarna slapen.
Vanochtend om 9:00 uur vertrokken uit Beaune. Lyon is ca 145 km verder. Na ca 30 km rijden we de mist in. Mist is wellicht niet het goede woord, laaghangende bewolking. Lichten aan, maar toch nog zeker 500 meter goed zicht. Voor Nederlandse begrippen grauw weer.
Na Lyon is de mist weg en krijgen we steeds meer zon. Richting Valence wordt het steeds beter en de temperatuur is constant 16 – 17 graden, eenmaal zelfs 18 graden.
Na Perpignan gaat het door de Pyreneeen naar Spanje. Bij de grenspassage zien we aan de andere kant een lang file staan. Schijnbaar wordt richting Frankrijk goed gecontroleerd.
Na 80 km bereiken we Gerona.
Het hotel, AC Bellavista, is met hulp van de tomtom snel gevonden. Het ligt hoog boven de stad. Een prima modern hotel.
Zo tegen half zeven wandelen we naar het centrum ca 10 minuten flink berg af.
Een gezellige drukte, alle winkels open en op diverse plaatsen marktkraampjes met aparte spulletjes.

image
De stad begint pas in de avond te leven. De kinderen gaan nog volop op het speelterreintje spelen. We bezoeken eerst het nieuwe gedeelte over de rivier en daarna via een van de talrijke (loop) bruggen, de oude stad. Hier ook veel winkeltjes en tavernas en restaurantjes. We eten hier ergens en gaan tegen tienen weer terug naar ons hotel. Een licht vermoeiende tocht berg op en met een flesje wijn achter de kiezen.
Morgen verder de laatste 600 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *