Adios, Hasta luego Espana

Zo begin je aan een 5 weekse reis en zo snel loopt hij weer ten einde.
Waar waren gebleven?
Woensdag was een dagje Benidorm en omgeving. ‘ s Morgens eerst naar de markt en voor je het weet ben je een paar uur verder. In de middag uren boodschappen gedaan bij een zeer grote Carrefour iets buiten Benidorm, dit kost net als de markt ook weer een hele tijd. Maakt niets uit. Hier in Spanje heb je meer tijd dan geld en de prijzen vallen reuze mee dus nog meer tijd ??!!.
Het weer blijft prima om er donderdag weer op uit te trekken. We rijden naar Albir. Parkeren de auto langs de weg pal aan het strand en lopen van hieruit naar Altea. Als eerste komen we langs de haven van Altea. Hier natuurlijk bootjes kijken. We lopen verder langs de mooi aangelegde promenade. Hier geen strand maar flinke rotsblokken om de golfslag tegen te houden. Voor de kust zijn ze bezig een golfbreker in zee te bouwen. Grote vrachtwagens kiepen de enorme rotsblokken in de branding.
We lopen nu het oude dorp in, eerst de drukke  332,  die pal achter de boulevard  door het stadje loopt, oversteken en dan via de winkelstraat naar boven naar de hooggelegen kerk.

image
Ons bezoek doet hier een poging om vergiffenis te krijgen voor hun zonden!
We drinken wat op het mooie pleintje en genieten van het uitzicht.
Nu gaat het via trappetjes en smalle gangen weer terug naar beneden.
We nemen een late luch bij een voortreffelijk restaurant nabij de haven en rijden via Albir weer terug naar Benidorm.
Vrijdag gaat het de bergen in naar La Nucia, Polop en komen in Guadelest. Hier genieten we van het mooi gelgen dorpje met zijn  mooie uitzichten. Naar beneden het stuwmeer, heel in de verte de zee en om ons heen de hoge bergen. De hoogste top is hier ca 1400 meter.

image

Via smalle bergweggetjes gaat het langzaam terug naar de zee. We rijden langs de kust naar Calpe. Het waait hier aan zee behoorlijk en na een korte wandeling gebruiken we pas ver na 15:00 uur onze lunch in een Spaans restaurant. Ze hebben alleen maar het menu del dia. We laten ons gewoon verrassen. We hebben er geen spijt van. De fles wijn is zelfs in het menu inbegrepen.

 

Pieter en ik bezoeken in de avonduren nog even de Engelse wijk die achter ons appartementgebouw begint. Alleen maar Engelse zaken van pubs tot disco’s. Van engelse eetzaken tot lapdance tenten. Er staan zelfs “dames” in hun niemandalletje buiten op het terras om klanten te trekken We keren maar snel terug naar onze dames.

 

Zaterdag is alweer hun vertrekdag. We rijden naar Alicante en gebruiken nog even een kopje koffie in een van de mooie en zeker gezellige zaken in de oude binnenstad van Alicante. Het weer is voor de eerste keer behoorlijk fris, komt ook door de zeer stevige en frisse wind.
We rijden nu naar het vliegveld en zwaaien Pieter en Maria uit.
Leuk dat zij er waren, we hebben een gezellige week gehad.

Vandaag, zondag is het weer een prachtige en warme dag. Na het ontbijt wandelen we via het Levantestrand naar het Ponientestrand.
Aan het begin van dit strand is het altijd een echt Spaanse happening. Door de week zingt hier een koor en nu vandaag is er olv een Spaanse zanger zelfs dansen op de boulevard. Leuk om te zien en te horen.

image

 

Dora doet nog even wat bewegingsoefeningen en we lopen verder naar bijna het einde en genieten daar van onze zeker verdiende koffie met iets lekkers.
Van hieruit gaat het terug naar huis. Onderweg kopen we nog snel een flesje wijn om de namiddag door te brengen.
Dora pakt al wat in, ik ga de auto even reisklaar maken, olie bijvullen en tanken.  We drinken ons glaasje en genieten van onze laatste avond hier in Benidorm.
Morgenvroeg beginnen we aan onze terugreis.

image

2 reacties

  1. Pieter en Maria schreef:

    Nou het was weer genieten daar in Spanje, heerlijke temperaturen, voor ons dan. De Spanjaarden lopen deels nog in de dikke winterkleren en bontjassen… Het zonnetje heeft ook alle dagen geschenen, maar aan een duik in de Middelandse zee zijn we net niet toegekomen.
    De verzorging in Hotel Habitación de CampoCasa was weer top en uitermate gezellig. De contenedor de botellas is in iedergeval weer goed gevuld.
    Dank Dora en Ben voor alles.
    Hasta Luego!!

  2. Hans en Carla schreef:

    Contenedor de botellas; Veel mooier dan “glasbak”. Met die hitte moet je wel blijven drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *