Altea en El Albir

Afgelopen zaterdag hebben we het hogerop gezocht. Aan de noordkant van Benidorm is een vrij steile berg (rots) met daar bovenop La Cruz, een stalen kruis. De weg daar naar toe kronkelt eerst langs diverse grote hoteltorens en daarna luxe villa’s. Er zijn nog steeds een aantal buitenhuizen in aanbouw maar zo te zien ligt de bouw van deze villa’s al jaren stil. Je ziet grote betonnen casco’s,  sommige al met ramen of zelfs bijna geheel afgebouwd. Wat een kapitaalvernietiging. We zien het kruis nu goed liggen,  maar de weg wordt steeds steiler en de benen willen niet meer zo goed. We draaien maar om.
s’Avonds uit gaan eten in een restaurant met een franse kok. Tot nu toe de beste zaak waar we gegeten hebben.
Zondag naar de markt en verder lekker lezen. Allebei willen we weten hoe de boeken aflopen.
Maandag met de auto  naar het Ponientestrand gereden en vandaar uit gewandeld naar La Cala de Finistrat. Een kleinschalige vakantie plaats met klein beschut zandstrand. Wel staat vlakbij het strand een bouwkolos van 22 verdiepingen. Zo te zien wordt er niet gebouwd. Navraag later leert ons dat de bouw al 12 jaar !!!!  stilligt. Men mocht maar 15 hoog bouwen, maar bouwde illegaal hoger, de procedures gingen lopen,  bouwer failliet en  nu maar afwachten.
Dinsdag rustdag met huishoudelijke bezigheden en gewoon vakantie vieren.
Vandaag, woensdag, fietsen gehuurd en naar Altea en El Albir gefietst.

image

Onderweg zien we veel grote campings, allemaal “Completo”. Ontzettend veel campers,  hutje mutje naast elkaar met maar weinig tussenruimtes. Toch maar liever ons appartementje.
Altea, met zijn lange boulevard en laagbouw is best aantrekkelijk evenals El Albir playa. Veel Nederlanders hier, zelfs een Nederlandse supermarkt met bijna uitsluitend Nederlandse merken en artikelen.
We fietsen ook nog even bergop naar L’Alfas del Pi. Dit is de hoofdgemeente van El Albir. Zover we kunnen zien een saaie plaats.
Na de lunch gaat het weer richting Benidorm.
Om 20:00 uur gaan we nog een rondje in het donker fietsen. We fietsen de hele boulevard af , richting La Cala de Finestrat en weer terug. Een mooi avondtochtje van circa 15 km.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Bij 360 cities.net en La Cruz Benidorm mooi uitzicht.Het lijkt New York wel. Met de auto 4 km en 15 minuten via de Chinese wijk, Avenido de Tokio en Calle Taywan.Tel 7 Campings richting Pi waarschijnlijk vol met pensionados die daar met goed weer het geld opmaken. Beter dat,dan het zonder rente naar de fiscus moeten brengen. Idee; voor een habbekrats een villacasco kopen en (zelf)afbouwen.Geen goede Spaanse koks? Misschien hebben ze bij Restaurant Valkenburg vlakbij jullie een goede Limburgse maaltijd.Hier begint nu ook de zon te schijnen maar wel bij 8 gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *