Calpe

Eerst even wat anders.
Dora is ook een bekend kinder stripfiguur. Maar wat ik niet wist is dat zij ook al bekend is met de blue bridge. Onderstaande foto is het bewijs.

image

Het leven hier in Spanje gaat zijn gangetje. Fietsenhuur is hier per 24 uur. De volgende morgen hadden we nog tot bijna 11:00 uur de tijd om nog een tochtje te maken. We fietsen nog even een uurtje door Benidorm en ontdekken nieuwe plaatsen o.a.; het stadhuis en omgeving. We waren hier nog nooit geweest terwijl het eigenlijk midden in het nieuwe centrum ligt. Met een grote boog komen we weer op het Ponientestrand en fietsen tot het einde van het strand. Hier steekt weer een rotspunt in zee en verder gaan kan niet.
Vrijdag rijden we naar Calpe. De afstand is 20-25 km van Benidorm. Na Altea rijd je over een kronkelige bergweg met mooie uitzichten op zee en hoge rotsen. Ook moet je door een drietal kleine tunneltjes.
We parkeren onder aan het begin van de boulevard. Hier wordt nog wel gebouwd aan hoge woontorens.
We lopen de steile winkelstraat naar boven en komen in het oude centrum van Calpe. Veel smalle straatjes, vaak alleen via traptreden te bereiken. Eentje is wel echt Spaans.

image

We gaan weer naar beneden, drinken bijna onderaan koffie in een cafetaria die gelegen is binnen een klein winkelcentrum maar wel met een grote supermarkt. Hier kun je ook weer heel veel Nederlandse waar kopen zoals hagelslag, drop en appelstroop.
In Calpe wonen ook een aantal Venlonaren. Een vroegere goudsmid uit de Kleine Kerkstraat, maar ook een fietsenhandelaar uit Blerick die we heel toevallig aan het begin van onze vakantie hebben ontmoet in het winkelcentrum Marine Baixa in Benidorm Finestrat. Wat is de wereld toch klein.
We lopen weer langzaam terug naar onze auto en zien in de etalage van een makelaar een luchtfoto van Calpe. We zien nu dat er ten noorden van de beroemde rots nog een enorm woongebied is. We rijden er maar eens naar toe. Inderdaad zie je richting de “rots” rijdende al talloze hoge  gebouwen en grote hotels. Voor de rots links af kom je aan een kilometers lang zandstrand, met ook hier een hele rij  appartementgebouwen; een hele stad op een strook van circa 200 meter.
Calpe is dus veel groter dan we vorig jaar gedacht hadden. Zo zie je maar, je ontdekt weer steeds andere dingen. We zijn voorlopig nog niet uitgekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *