Torrevieja, dinsdag

Vandaag weer een prachtige dag. We ontbijten in het zonnetje op ons terras.
Tegen elven nemen we de auto en rijden via de tolweg A7 richting Alicante naar Torrevieja.
Torrevieja is een stad 50 km onder Alicante bekend om zijn zoutwinning. Maar ook als toeristenstad, zekker in het hoofdseizoen,  een goed aangeschreven plaats.
In Torrevieja zijn diverse grote jachthavens. Pieter en Maria hebben hier enkele jaren gelden met hun “Mama Cocha” overwinterd.
Het weerzien met Torrevieja doet hen veel plezier. Ze treffen er zelfs nog een aantal bekenden uit deze tijd en ook zien ze nog een aantal zeiljachten die hier nog steeds vanuit Nerderland verblijven.
We wandelen door de haven de boulevard en centrum van de stad. Er is volgens hen nog nauwelijks wat veranderd en het lijkt wel of ze niet weggeweest zijn. We gebruiken onze lunch in een van de haven restaurantjes.
image

Nog een korte wandeling door de haven en we rijden via de N332 weer terug naar Benidorm. Het leuke van deze weg is dat je dwars door Alicante rijdt en zelfs langs de prachtige boulevard van Alicante met zijn palmbomen en bestrating met mooi mosaiek.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Water en havens blijven trekken. Pieter en Maria gaan in de toekomst ook bridgen in Torrevieja. Ook in Marina International hebben ze wel een goede fokkemaat nodig. Blijkbaar genoeg Nederlanders om aan te monsteren. Nog veel zeezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *