Veere en Wemeldinge

Aan de havenmeester in Vlissingen ga ik even vragen wanneer we kunnen uitvaren. Om 12:39 uur is het laagwater en ik weet dat er een drempel ligt bij de toegang tot de haven.
Na 1,5 uur staat er wel ca 2 meter water boven de drempel.

We varen rond 13:15 uur uit en de havenmeester roept vanaf de wal dat er nu 2,10 meter staat genoeg dus voor onze diepgang van 2,0 meter.
Via een klein stukje Westerschelde varen naar de sluizen in Vlissingen. De kleine sluis staat nog open en we kunnen nog mee.
De passage van het kanaal door Walcheren verloopt niet zo vlot. De Schroebrug is nog steeds in onderhoud. Ze lieten net voor ons een schip door en sloten hem prompt weer. Boos roep ik via de marifoon de brugwachter op en de man vertelde dat het regels van bovenaf waren en de eerstvolgende opening was pas over een uur. Na 5 minuten riep hij ons weer op en zei dat er over een half uur weer een opening was, mijn boosheid had toch schijnbaar gewerkt.
Na passage van de Schroe- en de Stationsbrug even tanken bij Jos Boone.
Hierna door naar Veere.
Ps dit alles bij mooi en zonnig weer !
We krijgen een mooi plaatsje toegewezen in Veere. De bimini moet zelfs worden opgezet vanwege de zon !
image

Zaterdag is het al vroeg gezellig druk in Veere, er is een shanty-koren festival en duurt de hele dag.
Wij maken eerst even een fietstochtje naar Vrouwepolder en via Middelburg weer terug naar Veere. Tussen 3 en 4 zijn we weer terug en lopen de diverse shanty-koren locaties af en nuttigen een lekkere hollandse nieuwe met een glaasje wijn. Alweer een prachtige “zon” dag.
image

Zondag morgen, even na twaalven, verlaten we Veere. We arriveren zo tegen vijven in Wemeldinge. Alles gezeild, behalve natuurlijk, het passeren van de zandkreeksluis.
Het weer wordt minder maar het blijft droog.
Vanmorgen (maandag) regent het en de verwachting is dat het na tweeen droog wordt. Maar goed ook we willen nog een tochtje maken van circa 40 km.
Morgen gaat het terug naar Colijn en daarna hebben we even een vakantie rustpauze. In juli gaat het weer richting Ijsselmeer, richting kinderen en kleinkinderen.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Dat zijn zonnige plaatjes waar je vrolijk van wordt. Bij dat shanty-koor vooraan op die stoel met die kale kop en baard is dat Frans? Bij die drempelberekening heb ik even de getijdetabel van Vlissingen genomen en de oude Reeds almanak van jouw en gelezen dat er bij MLWS 1,00 meter water boven de drempelstaat en dat het verschil tussen hoog en laagwater 376cm is op 25-06 en dan kan je met die grafiek die er boven staat uitrekenen wanneer je er over kan maar dat is heeeeel lang geleden dat ik dat berekend heb. Toen ik met 1,55 diepgang er over moest heb ik de brugwachter ook maar voor de zekerheid gevraagd.
    Lekker verder varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *