Vlissingen 24 juni

Nog even voor we uit Vlissingen vertrekken een update.
Maandag was het een regenachtige dag in Oostende. We zijn alleen even door de regen boodschappen gaan doen bij Appie Delhaize en redelijk snel weer terug naar de boot. In de avond uren werd het droog en konden we nog wat genieten op het “achterdek”.
Dinsdag beloofde een droge dag te worden. Het werd inderdaad na twaalven droog. Tegen tweeen pakken we de fietsen en gaan via het kustfietspad naar Nieuwpoort. Wind tegen en toch nog af en toe een druppeltje. Na 23 km zaten we in Nieuwpoort aan ons drankje. Hierna dezelfde weg weer terug naar Oostende. Dit was echt een pleziertochtje, wind in de rug en geen spatje regen. Om 16:30 uur waren we weer aan boord.
Om vijf uur samen met Egon en Rosie van SY Rachel of Hamble. (Ligplaats Colijnsplaat) gezellig geborreld.
Morgen, woensdag, vertrekken we richting Nederland.
Om 11;00 uur gaan de trossen los en met weinig wind gaat het richting Vlissingen.
Om 15:45 uur, een half uur voor hoogwater, liggen we in de Michiel de Ruyterhaven.
In de avond komt er regen en onweer, niet zo hevig als in de rest van Nederland.
Donderdagmorgen nog steeds regen maar de voorspellingen zeggen dat het snel droog zal worden. Het wordt inderdaad prachtig weer met volop zon. We fietsen even heen en weer naar Zoutelande.
Vandaag, vrijdag, gaan we weer verder.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Hallo zeerobben,
    Vele keren op Zeegat.nl gekeken en niet zo’n mooi weer gezien en gedacht dat jullie voorlopig nog niet op de boot zouden zitten. Na een paar bloedhete dagen hier nu veel regen en wanneer ik nog de Laser had gehad dan had ik in de tuin kunnen varen. Toch maar even op de snelkoppeling van de Blue-Bridge getikt en lees dat jullie in de tussen tijd alweer het zeegat zijn uit- en nu weer zijn ingevaren en een Belgisch pinteke hebben gedronken.Echte zeebonken. Bij zeer afwisselend weer hebben jullie wel eens juist in de richting van de wind moeten varen maar Bernard kon vroeger al goed kruisen met de Brown Sugar. Brown of Blue, Bernards boot komt er wel en daar kunnen de Amerikanen volgens Pieter wel wat van leren. Behoudens de Maybowlen- en de Euregioregatta nog weinig zeiluren gehad. Bij het lezen van de blog van de Rafiki die aan een zilverwit strand in Honduras met 30 graden ligt krijg je toch een beetje een zomers gevoel(binnen in huis).De komende dagen krijgen we minder regen maar wel een 5 bft en dan is het wat moeilijker om te fietsen maar dan zijn jullie weer dicht bij de auto. Nog een fijn verblijf op de boot. We blijven jullie weer volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *