DORDRECHT

Maandagmiddag hebben we vanwege de warmte maar een middagje vrijaf genomen. Teggen zessen even de stad ingegaan en wat boodschappen gedaan voor het avondeten, een lekkere maaltijdsalade.
Na het eten de fietsen gepakt en een rondje Dordrecht oost gedaan. Eerst langs villa Augustus, dan via het wantijpark richting Wantij. Het Wantij is het water tussen de beneden Merwede en de Nieuwe Merwede. Naar het zuidoosten ligt dan de Dordrechtse Biesbosch. We gaan na een paar kilometer langs het Wantij weer terug naar de boot en genieten daar van de mooie avond.
De volgende morgen maken we kennis met onze buren. Gisteren al bij het afmeren geholpen en gehoord dat ze Engels spraken.
Wat blijkt, zij zijn een ouder echtpaar uit Australie, uit Perth. Twee jaar geleden hebben ze in Nederland een nieuw 12 meter motorjacht gekocht en varen 4 maanden door Nederland en vliegen dan weer naar Perth. Ze vinden het hier prachtig en hopen dit nog vele jaren vol te houden.
We verkennen nog even de mooie binnenstad van Dordrecht, doen weer wat boodschappen en Dora blijft nog even in de stad om nog wat winkels te bekijken.
’s Middags weer rustig aan, wijntje, eten en in de avond een fietstochtje, nu naar Dordrecht zuid en weer kronkelend terug naar de boot. Lekker vakantie vieren.
Morgen weer verder, naar Gouda.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Hallo schippers. net gelezen: Waternet waarschuwt voor stremmingen op Staande Mastroute.Mogelijk geen bediening bruggen Amsterdam door hitte’ en adviseert de landelijke website http://www.vaarweginformatie.nl in de gaten te houden en de lokale bruggen en sluizen op te roepen voor actuele situaties.
    En tijdens jullie verblijf in Drimmelen kwam ons dit ook bekend voor toen we nog met de Loper en de kinderen naar Zeeland voeren:Speeltuin, eten aan boord, slapen, spelen, speeltuin, wandelen zoals jullie schrijven.
    Prettige tocht nog verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *