Haarlem

Om 8 uur opgestaan. We moeten de brug in Sassenheim om 9:39 uur halen.
Gisteravond al alles in gereedheid gebracht zodat we snel weg kunnen varen. Kijken of we snel los kunnen komen uit demodder.De loopplank wordt op de steiger gegooid. (Moet wel want we kunnen niet van boord). Eerst in de achteruit, geen echt succes, dan met de boegschroef naar stuurboord en jawel hoor, de punt draait richting vaart. Nu in de vooruit en we zijn los en kunnen direkt goed varen.
Over de Kagerplassen, waar ik nog nooit geweest ben, gaat  het richting de spoorbruggen in Sassenheim. Er liggen al 8 schepen te wachten en net vooraan is nog een plekje vrij aan de wachtsteiger.Wij kunnen dus ook als eerste door de brug en dan ben je meteen.     konvooileider. Overal de bruggen oproepen en vragen om een doorgang.
Dit ging zo door tot Haarlem waar wij als enige een ligplaats kozen.
(alle zeilschepen varen nu over Haarlem i.v.m. werkzaamheden bij de Schinkelsbrug in Amsterdam)
We zijn op tijd in Haarlem zodat we nog de hele middag en avond hier  te besteden hebben. Dora gaat wat winkelen en ik ga eerst lezen en daarna wat boodschappen halen. Na het eten even naar de Ikea fgeietst en daarna krijgen we mijn broer Paul en zijn vrouw Ina op bezoek (Hij woont al meer dan 30 jaar in Haarlem).
Morgenvroeg moeten we de eerste brug om 9:00 uur nemen om op tijd door de A9 bij Spaarndam te kunnen (10:30 uur). Hopelijk lukt dit, want de volgende opening is pas om 14:15 uur.
Nu eens geen water foto maar een foto van de markt in Haarlem met de St. Bavo kerk.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *