Leiden

De spoorbruggen in Gouda draaiden exact volgens schema om 10:27 uur. De volgende bruggen openden enkele minuten na onze marifoon-oproep. In Alphen a.d. Rijn verliep ook alles vlekkeloos. De omgevallen hijskranen en  het brugdeel op een aantal huizen waren weg en er was  alleen een open plek te zien. Men kan er elk moment weer beginnen met nieuwbouw. Na Alphen varen we de oude Rijn op, voor ons een geheel nieuw vaargebied. In het begin wat industrie langs het water maar al spoedig mooie oevers en zeker ook mooie huizen met zicht op het water. Prima stekjes om te wonen.
We bereiken spoedig Leiden en na de laatste brug, de Zijlbrug, zien we de jachthaven liggen. We hebben hier een plaatsje besproken aan de buitensteiger vanwege onze diepgang. De haven zelf is 1,60 mtr diep en aan de buitenkant zou het 2 meter diep zijn.
Mooi niet dus, met volle kracht door de modder varen liggen we nog ca 1 meter van de steiger. De havenmeester hielp ons met een loopbrug. We kunnen nu gelukkig toch nog van boord.

image

 

 

 

 

 

( We lijken nu wel een luxe motorjacht met loopplank! ) Eerst de fietsen van boord. En even boodschappen doen in de buurt.
Na zessen fietsen we naar het centrum van Leiden. Er heerst een gezellige drukte. In de grachten liggen voor de horecazaken pontons met terassen. Het lijkt wel of er nergens meer een plaatsje is, zo druk is het overal. Wij vinden voor het stadhuis een plaatsje en genieten van een wijntje en een hapje.
Vandaag, zondag komen Simone, Niels en Rifka op bezoek. We blijven de hele middag op de boot, het vaarwater voor ons wordt zeer druk bevaren, het lijkt wel de kalverstraat.
Na het avondeten vetrekken ze weer naar huis en wij maken nog een fietstochtje richting Kagerplassen, een mooie omgeving met goed aangelegde fietspaden. Voor de golfers:  Er ligt een werkelijk prachtige, parkachtige golfbaan aan de Kaag.
Morgen trekken we weer verder.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Het voordeel van zo een loopplank is dat het alcoholverbruik daalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *