Lelystad

Dag 2 in Amsterdam: We beginnen met regen maar volgens de berichten wordt het vanaf 2 uur een paar uur droog. We maken ons klaar voor vertrek en doen toch maar onze regenjassen aan. Als we goed en wel op de veerpont zitten komt de regen met bakken uit de hemel, gelukkig staan wij droog. Bij het afmeren van de pont is het weer droog. We fietsen naar het Stedelijk Museum en lopen daar ca 1,5 uur rond, kijkend naar een tentoonstelling over ‘ De Amsterdamse School’. Als we weer buiten zijn is het weer aan het regenen.
We gaan via de Albert Cuypstraat weer terug naar de veerpont. Het is wel een fiets/schuilen/fietsen/schuilen enz  rit. De pont over en nog even bij Dirk wat boodschappen doen, ook weer schuilen en fietsen.
De volgende dag, donderdag is het droog weer en we vertrekken richting Lelystad. Het blijft droog en we zien de zon af en toe.
De sluispassage verloopt snel en even wachten bij de Schellingwouder brug en op naar het Ijsselmeer. Ter hoogte van Pampus gaan de zeilen erop. De genua en even later ook het kotterzeil. Met een lekker windje varen we constant ruim boven de 5 knopen.
image

 

De zon schijn steeds vaker, een fijn dagje. Tot aan de sluis in Lelystad wordt er gezeild. De deur staat open en we kunnen nog net mee.
In de sluis horen we van mensen dat zij vanaf Hoorn komen en hevige buien hebben gehad.  We hebben dus echt geluk gehad.
In Lelystad krijgen we bezoek van Simone, Niels en kleindochter Rifka. Ze blijven tot zaterdagavond.
Zaterdag namiddag komen ook de ouders van Niels ons bezoeken. Zij wonen aan de andere kant van de dijk naar Enkhuizen.
Morgen geven we ons stekje  2 weken uit handen. Onze zoon Bert Jan, Sabine en hun kinderen Saar en Pim nemen het roer over.
Ik zal vragen of zij ook het reisverslag willen bijhouden.
Wij melden ons in elk geval weer over 2 weken of wellicht tussen door vanaf onze vakantieverblijven op het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *