Weer onderweg

Wij zijn weer onderweg.
Dinsdagmorgen om 10:00 uur ging het weer richting Colijnsplaat. Met zon gingen we weg maar voor Antwerpen werd het steeds donkerder. Na de grens begon het keihard te regenen, hevige hoosbuien. Het waren gelukkig maar buien want bij aankomst in Colijnsplaat werd alles droog en zelfs kwam de zon er weer bij.
De hele vakantieboedel in de boot weggestouwd en tegen 15:00 uur gingen de trossen los, op naar het noorden. De wind was zuidwestelijk zo rond de 3 beaufort en we zeilden tot bijna aan de Krammersluizen.
We moeten hier door de beroepsvaartsluis omdat we niet onder de brug kunnen bij de jachtensluis.
We werden helemaal alleen geschut. wat een luxe, je krijgt toch waar voor je belastinggeld.

image

Nu ging het verder over het Volkerrak richting de Volkerraksluizen. Hier gaan we wel door de jachtensluis. Onze antenne op de mast tikt net de onderkant van het viaduct over de sluis aan.
Achter de sluis overnachten we aan de steiger speciaal gemaakt voor de pleziervaart. Geen voorzieningen, wel gratis liggen.
De volgende morgen om 9:30 varen we het Hollands Diep op. We moeten om 13:12 de bruggen in Dordrecht passeren.
Tegen half een maken we vast op de wachtplaats in het Malle Gat.
Dora gaat nu bellen met de verkeerspost Dordrecht om doorgang te krijgen bij de Merwede-brug en de Baanhoek-spoorbrug. We gaan na Dordrecht de beneden Merwede op richting Gorinchem. Dit is voor ons een geheel nieuw vaargebied.
Ons reisdoel is namelijk Drimmelen aan de Maas in Brabant of beter gezegd de Amer. Drimmelen ligt vlak bij de Moerdijkbruggen maar daar kunnen we niet onderdoor met onze mast, dus bijna 25 mijl omvaren (= 46 km)
Het is een mooie tocht, over de drukke Beneden Merwede, bij Werkendam gaat het rechtsaf de Nieuwe Merwede op. Deze gaat langs de Dordtse Biesbosch en de Brabantse Biesbosch. Een prachtige rivier met groene ,begroeide oevers.Voor de Moerdijkbruggen draaien we de Amer op.  Nu nog bijna 6 mijl naar Drimmelen.
Hier blijven we een aantal dagen, de kleinkinderen komen een paar dagen logeren. Maar over ons verblijf in Drimmelen de volgende keer meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *