Makkum

We zijn op weg richting de wadden en de tocht van vandaag brengt ons weer dichterbij dit doel: Enkhuizen – Makkum. Met dank aan onze ‘wekkertjes’ zijn we lekker vroeg op en kunnen we dus ook tijdig op pad.

Saar en Pim checken of opa en oma al wakker zijn

Saar en Pim checken of opa en oma al wakker zijn

Met een stevig windje in de rug was het ‘lekker rollen’ richting het noorden van het IJsselmeer. Om het rollen toch maar een beetje te beperken (met name de nieuwe gastblogster heeft hier last van) hebben we toch maar een paar slagen gemaakt. De kinderen hebben de test van het rollen in ieder geval zeer goed doorstaan. Er werd heerlijk binnen gespeeld, geslapen, wat op de iPad gekeken en ook natuurlijk nog een broodje gegeten.

Pim aan de lunch op het IJsselmeer

Pim aan de lunch op het IJsselmeer

Gelukkig voor mij nam de wind iets af ter hoogte van Stavoren en werd het water wat rustiger. Op een gegeven moment ging het de schipper zelfs iets te rustig en deed hij iets wat ik hier eigenlijk niet mag vermelden (shhttt niet verder vertellen; er ging ondersteuning aan). Natuurlijk geheel en alleen voor het welzijn van onze kinderen, waarvoor de tocht al wel een beetje lang werd. Na ruim 5 uur varen waren zij toe aan wat meer lichaamsbeweging.

Bij aankomst kregen we vanaf de kant al een plekje toegewezen. Daar aangekomen was het toch wat smalletjes… De stootwillen uit en dan tussen de palen door paste niet helemaal. Ook het op en afstappen is wat lastiger hier, door de korte vingersteigertjes en de hoge kant aan de voorkant van de boot. Bij het havenkantoor hebben we daarom een ander plekje uitgezocht en meteen ook een plekje voor de 4Seasons geregeld die een uurtje later aan zou komen. Met een plekje aan de hoofdsteiger kunnen de kids nu fijn zelf op- en afstappen. Ze kunnen nu zelfs alleen naar de speeltuin rennen die op het midden van de steiger aanwezig is.

Na een lekker pizza-tje was het tijd voor een ijsje op het nabijgelegen vakantiepark. Dit park is voorzien van onder andere een kleine supermarkt, snackbar/croissanterie, souvenirwinkeltje en ze hebben een animatieprogramma voor kinderen. Dus bij de snackbar het ijsje uitgezocht en bij de avondvoorstelling lekker gesmikkeld, terwijl er een verhaaltje gespeeld en liedjes gezongen werden.

Toetje tijdens de avondvoorstelling

Toetje tijdens de avondvoorstelling

Met dank aan de schipper en zijn IT achtergrond hebben we nu een geavanceerd WiFi netwerk aan boord en kunnen we met de 2 codes die we kregen toch alle apparaten aansluiten (mobiele telefoons, iPads en laptops; ja alles is mee 🙂 ) en kan ik hier mijn eerste reisverslag plaatsen.

Voor morgen bekijken we het weer en wellicht gaan we al naar de Wadden. Blijkt het toch wat harder te waaien dan hebben we hier bij het vakantiepark in ieder geval nog wel genoeg te doen om ons nog een dagje te vermaken.

 

 

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Volgens de webcam van Harlingen hadden jullie vandaag een mooie dag. Hier in Venlo de hele dag regen en dikke wolken. Gelukkig zijn de voorspellingen hier beter aan het worden. Morgen hebben jullie volgens Zygrib nog een windje van 6 afnemend naar5 Bft uit ZW maar dan is het nog een keer speeltuinendag en dat is beter dan aan de wind op de golven zitten te springen met de kinderen. Overmorgen wat minder wind anders de koers voor een paar dagen wat met ruimere wind leggen om toch te zeilen en dan weer terug naar de eilanden. Keuze van de sluis afhankelijk van de stroming op de wadden. Prettige vakantie en goede vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *