Weer thuis

We zijn alweer een paar dagen in het zeker vandaag, 8 maart, kletsnatte Nederland.
Na het prachtige Bilbao, de zon werkte ook uitstekend mee, rijden we nu richting Frankrijk. We hebben een overnachting geboekt in Tours. Tours ligt bijna op de helft van onze route naar huis.
Rond 18:00 uur zijn we op onze bestemming. Een uurtje later gaan we met de tram naar het oude centrum. Je moet voor je instapt een kaartje kopen. We doen dit met onze pin pas maar helaas dit werkt niet. Je moet met geld betalen. De tram komt er juist aan en we stappen maar in zonder kaartje. Gelukkig is er geen controle en we stappen 15 minuten later uit aan de rand van het centrum.
Het centrum is echt een paar honderd jaar oud, smalle straatjes en veel vakwerkhuizen. Het is er buiten onze verwachting ontzettend druk. Heel veel druk bevolkte terassen en volle horecazaken. Veel jong publiek. Waarschijnlijk is Tours een studentenstad.
We vinden nog net een tafeltje in een restaurant.
Na het eten slenteren we nog wat door de straatjes en gaan lopend terug naar ons hotel.
De volgende morgen gaat het rond 10:00 uur richting Venlo. We rijden via Parijs en rijden over de perifirique in plaats van wat meer buitenom. Foutje van de chauffeur en zijn navigatiesysteem (te oud?)
Voor het donker zijn we weer in Venlo.
Het was weer een mooie tijd in Spanje. Volgend jaar gaan we weer, niet met de auto maar vliegend. We hebben al een net nieuw gebouwd appertement geboekt. Zie onderstaande foto’s.

2 reacties

  1. Hans en Carla schreef:

    Zo te zien verheugd Dora zich al op volgend jaar in dit hoekappartement. Kan je de zon in de zee zien zakken. Mooi uitzicht op zee en op 2,1 kilometer naar het ZW la Cala de Finistrat, een landpunt in zee. Weer eens een andere architectuur aan de costa. Dora style! De bouw nog niet helemaal klaar omdat er nog een net gespannen is op de bovenste verdieping? Met zo’n mooi uitzicht wil je er toch niet van afspringen.

  2. Jeannette schreef:

    Ik heb net jullie reisverslag gelezen. Zo te zien hebben jullie een mooie tijd gehad en veel gedaan. Heerlijk zo te kunnen genieten en zeker met de zon erbij. Het appartement voor volgend jaar ziet er mooi uit. Goed vooruitzicht. Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *