Schouwen Duiveland

Vandaag gaan we fietsen op Schouwen-Duiveland.
Gisteravond een fietsroute gepland van ca. 45 km.
Ook moest ik nog even een versnellingskabel vervangen. Enige tijd geleden waren we even naar Kortgene gefietst en bij het weer opbergen van de fietsen aan boord had ik mijn fiets op de vingerpier  gezet en bij het wat wild afstappen van de boot op de steiger viel de fiets om en viel in het water. Een dreg geleend bij de havenmeester en de fiets weer opgevist. Een versnellingskabel was al slecht en was nu helemaal vastgeroest.
Om kwart voor twaalf gingen we op pad. Eerst langs de Oosterschelde tot aan de kering en daarna het duingebied in van Westerschouwen. Een heel mooi duingebied met veel vakantiebungalows en/of tweede huizen. Verder nu door de duinen en langs de kust naar de Brouwersdam. Mooi duingebied maar wel zwaar, duin op en af, de ketting loopt bij Dora’s fietst eraf. (Verkeerd geschakeld). Voozichtig bergaf want er ligt soms stuifzand op het fietspad  en soms zelfs even lopend het fietspad omhoog. Vermoeiend voor ons beiden. En dan zie je die electrische fietsen moeiteloos voorbijgaan ! Bij de Brouwersdam zien we dat er volop bezigheden zijn voor het Concert at Sea eind deze week. Nu fietsen we richting Scharendijke. Hier willen we even lunchen, koffie hadden we al ergens onderweg gehad. Helaas fietsten we het dorp al voobij, toen maar buiten het dorp bij een nieuwe grote supermarkt wat eten en drinken gekocht en buiten opgegeten.
Nu gaat het richting Renesse. Hier was al een echte vakantiedrukte, lekker ijsje gegeten en weer verder naar Burgh-Haamstede. Even boodschappen gedaan, ook nog even langs de palingboer in Burghsluis en snel aan boord om uit te rusten. We worden een dagje ouder en dat merk je goed na 45 km.

2 reacties

  1. Simone schreef:

    mooi met die Strava kaart erbij! Geniet er van en inderdaad: lekker uitrusten na inspanning!

  2. Hans en Carla schreef:

    152 meter hoog! dat was luchtfietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *