Reisje langs de Rijn

Dora schreef het al, onze (vaar) wegen scheidden ons deze week.
Maandag ging ik met de trein naar Arnhem. Om op tijd te zijn maar een trein eerder genomen. Helaas liep de trein een vertraging op van een half uur. Exact op tijd kwam ik toch nog aan boord van de MS Zonnebloem.
Deze week ga ik als vrijwilliger mee. De reis gaat naar Keulen, Ruedesheim, Koblenz en Duesseldorf.
Ik ben ingedeeld in de spoelkeuken van het restaurant aan boord. Hard werken maar met heel veel plezier. In de middaguren geen afwas maar passagieren met de gasten.
Gisteren deden we Keulen aan.
Om 14:00 uur ging ik met een gast wandelen, zij wou graag wat kerken bezoeken o.a natuurlijk de Dom van Keulen. Na afloop werd ik als dank voor het begeleiden en helpen met de rolstoel getrakteerd op een terrasje.
Om 16:45 weer eerst zo genaamd voor eten en direct daarna de spoelkeuken in. Om 21:00 uur is alles weer op orde en genieten we van onze “vrije” avond. Ik ben even van boord gegaan en een biertje genomen op de Alter Markt. Terug aan boord nog even “genieten” van een entertainer Johan. Volgens eigen zeggen bekend van Radio en TV !
Om 23:00 uur gaan we varen richting Ruedesheim.

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Wanneer wij ook eens met de trein gaan komen we ook niet ver.1 keer stopte hij halverwege en konden we weer naar huis en een andere keer was er weer een aanrijding en moesten we meer dan een uur omrijden. Voorlopig maar even geen trein. Varen jullie alleen s’nachts? Dat zou jammer zijn want de oevers worden naar het zuiden steeds mooier. Maar je bent nu niet de kapitein maar de porceleinmanager. Ook nog een behouden vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *