Soest

Vandaag, maandag 24 juli, zit ik even uit te rusten en neem ik even tijd om ons reisverlag bij te werken.
Een week geleden zijn we uit Amsterdam vertrokken naar Lelystad. Helaas weinig tot geen wind dus tuffend over het Markermeer naar de sluis bij Lelystad. Via de marifoon hoorden we dat de oostelijke brug over de sluis niet werkte. Ik dacht:  dit wordt wachten. Het tegendeel was waar. Een hoog containerschip was aan het invaren en wij mochten er achteraan. Prima toch!
De passantenkom in de Houtribhaven lag vol en daarom kregen we een ligplaats elders in de haven. De volgende morgen was er weer genoeg plaats in de passantenkom en namen we hier een plaatsje.
We zijn daar gebleven tot vrijdag, want toen was  er wisseling van de wacht.
Op woensdagavond kwamen Simone, Niels en kleine Rifka aan boord, Zij hadden een minivakantie geboekt aan boord van de “bluebridge”.
We amuseren ons prima, varen op donderdag doen we maar niet vanwege de aangekondigde buien, onweer en windstoten.
Vrijdagmorgen “grote schoonmaak” inpakken van onze spullen en de boel aan kant maken.
Tegen enen kwamen Bert Jan, Sabine met Saar en Pim aan boord. Zij brengen nog meer mee dan wij meenemen, wat will je met 2 kleine kinderen.
Wij gaan met de auto, die ik dinsdag even ben wezen ophalen in Venlo,  met Simone mee naar Soest en blijven daar een paar dagen.
Bert Jan meldt rond vieren dat hij al in Enkhuizen heeft afgemeerd. Er stond ook een mooi windje uit zuidelijke richting.
Wij zijn nu in Soest aan het klussen en tuinieren.
Vanochtend ontvingen wij onderstaande foto van Sabine. Op weg naar Makkum een aantal windhoosjes en buien. Zij hielden het precies droog tot in Makkum.

1 reactie

  1. Hans schreef:

    Wij zijn nu in Soest aan het klussen en tuinieren: opa en oma zijn is een hard bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *