Er is er een jarig !!!

Hier is jullie vaste schrijver (?) weer.

Maandagavond was weer wisseldag of beter gezegd ontscheping van onze gasten. Het waren fijne en gezellige dagen.
Dinsdag kwam weer ons volgende bezoek. Paul en Rosi kwamen op de motor (ieder een motor) vanaf Scheveningen.
Het is mooi weer dus lunchen op het achterdek. ’s Avonds hebben we hen ter ere van Rosi’s verjaardag uitgenodigd om wat te eten in het restaurant  in de haven ( Houtribhaven Lelystad)
Na een goede nachtrust en aansluitend ontbijt vertrokken ze weer. Ze gingen eerst naar vrienden in Andijk en daarna weer richting huis.
Ik ben rond twaalven met de auto naar Venlo gereden , thuis even gras gemaaid  en daarna met de trein weer richting Lelystad.
Om 18:00 uur zat ik weer op de boot.
Vandaag, donderdag, is Dora jarig. Wat vroeger opstaan en het feestontbijt klaarmaken. Zo tegen half tien waren alle verjaardagsrituelen voorbij en konden we beginnen aan de tocht naar Amsterdam. Veel regen, windkracht 4-5 uit het zuidwesten, dus pal tegen. De reis verliep voorspoedig en de brug ging precies voor onze neus open en daarna de Oranjesluizen,die we ook zo konden binnenvaren.
Op naar de Sixhaven, helaas geen plek voor ons schip, de grote plaatsen waren allemaal bezet. Dan maar even verder kijken naar de Amsterdam Marina, wel plaats maar tot uiterlijk zaterdagmorgen. Ja en met ons feestprgramma past dit niet. Nu weer terug naar de Aeolus haven. Hier was nog wel een plaatsje aan de wal. Prima plekje, prima haven en minder commercieel.

Hier kunnen we zaterdag onze gasten goed ontvangen, het parkeerterrein ligt voor de deur en zoals jullie op de foto kunnen zien: aan Food geen gebrek. Een prachtige Jumbo markt met een hele grote afdeling verse produkten en maaltijden die of terplekke gegeten kunnen worden of warm mee naar huis kunnen.
Iets verderop aan het IJ een vis-restaurant en diverse horeca gelegenheden. Een km of zoiets hiervandaan ligt het Eyegebouw, dus we kunnen morgen een bioscoopje pikken.
Al met al een goede plek om een paar dagen te vertoeven.

Voor onze feestgangers zaterdag: Het adres is WSV Aeolus, Motorkade 15 1021 JP Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *