Op weg naar huis

Zaterdag 19/08 krijgen we verjaardagsbezoek in de Aeolushaven.  Bert Jan en Sabine met Saar en Pim en Simone en Niels met Rifka. Gezellig druk met zovelen.  We starten met een lekkere lunch aan boord en daarna willen de meesten een wandeling gaan maken. Naar de pont bij het IJplein is niet zover en de wandelwagen gaat mee voor het geval dat de kleintjes vermoeid raken. Op de Dam is, zoals gebruikelijk , van alles te zien . De terugweg naar het station doen we met de tram. Bij terugkomst wordt er taart gegeten en geborreld. Ook de foodmarkt naast de haven is leuk om even te bekijken. Grote fabriekshallen van Stork zijn omgebouwd tot restaurant, foodmarkt, met aangrenzende supermarkt en een grote evenmentenhal.( Bert jan laat een foto zien van een conferentiespeech, die hij daar pasgeleden heeft gehouden.)
Om ca. 20:00 uur keert de rust terug aan boord.
Zondagmorgen vertrekken we kort na tienen uit Amsterdam. Via het noordzeekanaal gaan we richting Haarlem.
Precies op tijd om 13:15 uur gaat voor ons de brug in de A9 open. Nog even bij Spaarndam een sluis passeren, de enige ,die ik ken, waar je wat moet betalen.
Een uurtje later liggen we op een plekje vlakbij de molen en aan de rand van het centrum van Haarlem.
We bellen mijn broer Paul, die in Haarlem woont, of hij samen met Ina ons wil bezoeken.
Het wordt een gezellige en ook late avond.
De volgende morgen om 9:00 uur gaan de bruggen in Haarlem weer werken. We gaan , samen  met een klein konvooi, de stad uit. De reis verloopt zeer voorspoedig en we liggen om 16:15 uur voor de spoorbruggen in Gouda. We hebben weeer geluk we kunnen om 16:28 uur meeliften met een groot en hoog containerschip en verdienen hiermee 4 uur wachten voor de reguliere opening voor de pleziervaart.
In Gouda blijven we overnachten,
Vandaag even voor achten vertrokken, op tijd want we moeten wat bruggen passeren die exact volgens een strak tijdschema werken.
Alles loopt ook vandaag weer volgens plan en we liggen rond half vier in de haven van  Willemstad. Op onderstaande foto zie je de reuze motorjachten die eigenlijk thuishoren aan de Cote d’Azur.

Morgen vertrekken we richting onze thuishaven Colijnsplaat en zit de zomervakantie met de bluebridge er weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *