We zijn er nog

Het is woensdag 27 februari, het wordt hoog tijd dat we weer iets van ons laten horen (schrijven). Van regen hebben we al heel lang niets meer gehoord, het is hier elke dag mooi zonnig en droog weer, Ik bebrijp uit de berichten dat het in Nederland ook het geval is. Hier een paar graden meer en in de nacht koelt het slechts tot ca 10 graden af.
De dagen en tijd vliegen voorbij.
Met de auto zijn we op een zaterdag naar Denia gereden. Met de trein is dit ook leuk maar deze rijdt al twee jaar niet verder dan Calpe. Vanaf Calpe kun je dan met de bus naar Denia. Dus maar de auto genomen. Het was hier redeliojke drukte. Overal stonden groepjes Kruisridders en
Maagden !?. Het was het feest van de Moren en Christenen.
Later gingen ze in optocht door de straten.

Moren en Chistenen in Denia

Op de achtergrond zie je nog de haven. Hier vertrekken de veerboten naar Ibiza en Majorca.

We zien in Benidorm ook nog familie van Dora, schoonzus Truus met haar zus Riek zijn hier 5 dagen neergestreken. We laten hen wat zien van de omgeving, maken een tochtje naar Guadalest, en via Nucia naar Albir en Altea. Af en toe nemen we een terrasje. Ook gaan we nog een avond met z’n allen ergens eten.
Dora en ik gaan ook nog met de auto naar de Carrefour, boodschappen doen want donderdag krijgen we Simone, Niels en Rifka 5 dagen te logeren.
We halen ze al redelijk vroeg op van het vliegveld in Alicante.
Vijf dagen heerlijk opa en oma zijn met alle drukte die erbij hoort. Leesboeken aan de kant en veel ondernemen. Naar het strand voor de deur, wat winkelen, wandelen en een autoritje naar Calpe. Ze genieten alle drie (en wij ook) volop.
Kleine Rifka is onvermoeibaar. Het liefst op het strand en de diverse speeltuintjes.

Aanvallen !!!!!

Gisteren, dinsdag was het vroeg op. Om 8 uur zitten we met z’n allen in de auto richting vliegveld. Ruim op tijd aanwezig zodat ze rustig aan konden doen. Alles verliep vlot. Wij reden nog voor 10:00 uur alweer de parkeergarge uit richting Alicante. We waren nog nooit in het Castel d’Alicante geweest. Dit was nu een mooie gelegenheid.

We bezoeken daarna nog de Basiliek van st. Maria en nog een andere kerk.


Hierna wat door de oude stad gelopen met zijn smalle steegjes en verscholen pleintjes. Mooi om te zien. Vanuit de oude stad gaat het richtin de Mercado. Een overdekte markthal met 2 eatges. Altijd veel te zien, de slager die aan het uitbenen is en de visboer die de vissen schoonmaakt en in porties verdeelt.
Geluncht op de mooie boulevard en hierna uiteraard nog de grote winkelstraten bezoeken.
Het wordt tijd om terug te gaan naar Benidorm anders missen we de middagborrel.
Vandaag rust en poetsdag. Om 16:00 uur wil ik nog even gaan fietsen. Helaas is de band lek, dus maar lopen.
Vlak voor het centrum, aan het begin van het Poniente strand is een grote bouwput. Hier waren ze een grote bouwkraan aan het plaatsen. Vind ik altijd mooi om te zien. Hier dus meer dan 1,5 uur staan kijken.

Nog geen giek eraan

Hier komt de giek

Giek zit eraan, alleen nog even de hijslus losmaken

De loopkat nog niet in orde ?

2 reacties

  1. Hans en Carla schreef:

    Ben, allereerst hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Jullie zijn weer druk geweest om samen met de familie alles te zien. In de zomer op de boot en in de winter bij opa en oma in Spanje. En dan ook nog als kruisridder in Denia tussen al die mooie maagden.Jullie hebben er het maar druk mee. Misschien wordt op de hoek bij Restaurant Isla de Benidorm jullie nieuwe appartement gebouwd.Jammer van die villa en die mooie palmentuin die er eerst waren maar een appartementencomplex is aan de boulevard lucratiever. Altijd interessant het opbouwen van een katkraan. Heb bij de Wilma toen bij de hoogste flats van Arnhem en de hoogste 2 katkranen van Nederland kraantijdopnames gemaakt omdat er te veel werd overgewerkt.Probleem werd gevonden daar de verantwoordelijke deeluitvoerder van de kranen zich niet aan het kraanschema waar alles per minuut op stond hield.Ik heb er nooit in gezeten omdat ik hoogtevrees heb. Daarna vele jaren kranen begroot voor calculatieprojecten. Deze kraan zal voor de 8 bouwlagen (belendende gebouwen gemeten!) wel iets meer dan 1.2 ton kosten aan vaste en variabele kosten. Kom net van de carnavalsoptocht in Hout-Blerick, jammer dat het begon te miezeren. Volgens de webcam zitten jullie nu in de stralende zon en het is bijna 17:00 uur dus…..we nemen er eentje op jouw verjaardag. Veel plezier nog.

  2. Bernard schreef:

    Hallo Hans en Carla, Mooi dat jullie alles zo goed volgen. Druk is prima, houd je bezig, maar laten het dan mooi druk noemen. Tijd over om overal rond te kijken vooral de bouwaktiviteiten. Wat het opbouwen van de kraan betreft: hier liep volgens mij alles precies volgens een strak schema. De mobiele kraan stond nooit onnodig stil, eerst 1 controgewicht erin, dan de giek, Spankabels vastzetten overige gewichten erin hangen en daarna mobile kraan inschuiven en voor vertrek gereedmaken en (1 man) en de 3 andere mannen de torenkraan verder bedrijfsklaarmaken.
    Wij zitten inderdaad nog volop in de zon (maandag) bij jullie storm en regen. Schrijf op de site wel het verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *