Zomerweer in Spanje

Vandaag is het zondag 10 februari. In Nederland al een paar dagen herfst. Hier bij ons de hele week rond het middag uur 20-23 graden en wolkenloos. We kleuren al aardig bij.
Alleen vandaag was er weer wat bewolking, ietsje meer wind dus leek het iets minder.
We vermaken ons prima, de dagen gaan snel voorbij. We wandelen elke dag en pakken daarna ook nog wel eens even de fiets. Ook bridgen we weer op maandag en vrijdagavond. De auto hebben we tot gisteren niet gebruikt.
Vandaag op ons terras het “zondagmorgen” ontbijt genuttigd. Daarna met, zo leek het wel, alle inwoners van Benidorm een wandeling over de boulevard gemaakt, langs het zangkoor, het parkje met speeltoestellen en zelfs een kerk bezocht. De dienst was nog bezig. De kerk zat bomvol. Het zijn hier, denk ik, nog allemaal (goed) gelovigen

Zondag ontbijt

We liepen nog een eindje en wilde ergens koffie drinken. We vonden niet zo gauw een plekje, het was overal vrij druk. Wellicht tijd om eens een ritje te maken naar een naburig stadje. We gingen terug naar huis en namen de auto richting La Vilajoisa. Ook om te kijken of dit ook eens een keer met de fiets konden doen. Buiten de bebouwing moet je bijna altijd op de grote weg fietsen en dit lijkt ons redelijk gevaarlijk.
Het zou met de fiets te doen zijn.
In La Vilajoiosa geen parkeerplek te vinden. Het hele stadje door en via een grote bocht kom je dan op het einede van de boulevard op een groot parkeerterrein. De hele boulevard is recentelijk opgeknapt met zelfs een grote parkeergarage onde de boulevard. Ergens in een eenvoudig zaakje een kopje koffie gedronken (wel eens vele betere gehad).

Nog wat rondgewandeld en toen weer terug naar huis.

Volgende keer wellicht met de fiets en dan op een vroeger tijdstip. Is er meer leven in de brouwerij.

La Vilajoiosa bekend vanwege de kleurige gevels

1 reactie

  1. Hans en Carla schreef:

    Toch wel een kwartje voor de kerk meegenomen? Met streetview mooi zicht op de kleurrijke geveltjes van Villajoyosa. En een jachthaven bootjes kijken met dat mooie weer. Komende dagen hier ook de zon echter de helft dan de temperatuur. Gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *