Weer thuis

We zijn weer thuis. Na 2 weken toeren met de Bluebridge hebben we vandaag weer in onze ’thuishaven’ in Maarssen aangelegd.

Even een paar dagen terug: we waren gebleven in Makkum. Zaterdagochtend hebben we Rob en Margriet gedag gezegd en zijn we vanuit Makkum naar Enkhuizen vertrokken, waar we met vrienden hadden afgesproken. Er stond een stevige ‘zuidwester’ (een knoop of 20) waardoor Makkum -> Enkhuizen net bezeild was. Met een rif in het grootzeil en de kleine fok was dat goed te doen: lekker een paar uurtjes op 1 oor. De kinderen moesten nog even wennen aan het schuin gaan. Halverwege de tocht moest ik Pim onder de tafel in de kajuit vandaan vissen waar hij met zijn billen tegenaan stond en zijn benen allebei aan 1 kant van de tafelpaal: hij was van de bank afgegleden..

Wat dichter bij Enkhuizen nam de wind wat af waardoor we naar de genua konden wisselen. Even later kwam de wind weer terug maar ook met de genua was dat nog goed te doen.

In Enkhuizen kregen we een mooi plekje aan buitenkant vooraan de haven met uitzicht op het Zuiderzeemuseum (en vice versa):

De ingang van het Zuiderzeemuseum met op de achtergrond rechts de Bluebridge

De ingang van het Zuiderzeemuseum met op de achtergrond rechts de Bluebridge

In Enkhuizen kwamen Ivor en Jessica met hun neefje aan boord. Nadat de kinderen alle lijnen die ze konden vinden aan elkaar geknoopt hadden (van wie zouden ze het hebben..) zijn we Enkhuizen ingelopen en hebben we gegeten bij Restaurant van Bleiswijk, waar Sabine en ik al eens eerder waren geweest. Er was een grote kinderspeelhoek waarin we de kinderen na het eten uitgeput op een paar grote zitzakken terugvonden.

Zondag zijn we met zijn allen een rondje gaan varen. Er stond weinig wind, dus een goed moment voor de kinderen om even te ‘schipperen’.

WhatsApp Image 2016-08-14 at 16.59.37WhatsApp Image 2016-08-14 at 16.59.43

WhatsApp Image 2016-08-14 at 16.59.40

’s middags zijn we weer naar onze vaste prik in Enkhuizen geweest: de speeltuin naast de jachthaven. Daarna nog even boodschappen gedaan bij de lokale AH en weer terug naar de boot.

Maandagochtend zijn we op tijd vertrokken voor de terugtocht naar Lelystad voor de overdracht van de Bluebridge. Er stond bijna geen wind waardoor we een hernieuwde kennismaking kregen met een van de vervelendste eigenschappen van het IJsselmeer: de mugjes. Zo’n beetje de hele tocht werden we omringd door een zwerm van duizenden vliegjes. Je kon bijna niet meer met goed fatsoen achter het roer staan zonder bedolven te worden. De boot zat dan ook helemaal onder, met name rondom de buiskap en de kuip waar de vliegjes lekker uit de wind kunnen zitten. Toen we bij Lelystad aankwamen trok de wind wat aan waardoor we met de kop in de wind wat van de troep kwijt konden raken. Een paar keer de puts erover en het merendeel was weg. In de haven hebben de kinderen met een afwasborstel en nagelborstel ‘geholpen’ om de rest eraf te krijgen.

Na het nodige inpak- en schoonmaakwerk zijn we in de auto gestapt en waren we eind van de middag terug in Maarssen. Daar bleek dat Bernard en Dora tijdens het ‘oppassen’ op ons huis ook niet stil hadden gezeten: er stond een op maat gemaakte kast in de keuken en een schutting in de tuin!

IMG_5154IMG_5148

We hebben met zijn allen gegeten in Maarssen en daarna heb ik de reguliere bemanning van de Bluebridge weer in Lelystad op de boot afgezet. De kinderen hebben ervan genoten, en wij dus ook 😉
Tot zover ons ‘gastblog’, tot de volgende keer!

4 reacties

  1. Hans en Carla schreef:

    Fijn dat de Blue-Bridge twee stuurwielen heeft want dan krijgen de kinderen geen ruzie.Leuke blog met foto’s. Voor volgend jaar de boot weer reserveren?

  2. Bert Jan schreef:

    Dat zou zomaar kunnen 😉

    • Hans en Carla schreef:

      Dan heb je zeker weer een aantal klusjes voor Ben en Dora.
      Dora, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
      Goede vaart vanuit Lelystad met mooi weer maar niet al te veel wind.
      Groeten van Hans en Carla.

  3. Bernard en Dora schreef:

    Bert Jan en Sabine, dank voor jullie leuke verhalen en foto’s. Wij hadden ook 2 leuke weken en vandaag een prachtige zonnige tocht door Hollands groene hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *